Actualitat

La Generalitat apuesta por recuperar especies autóctonas para combatir el cambio climático y los incendios forestales

  • El director general de Calidad Ambiental destaca que “el algarrobo es un árbol que se adaptada muy bien a las nuevas condiciones climáticas y a la disponibilidad de agua”
La Generalitat apuesta por recuperar especies autóctonas para combatir el cambio climático y los incendios forestales

La Generalitat exige el soterramiento de las vías en Alfafar, Sedaví y Benetússer y acusa al Gobierno central de proponer “parches”

  • Salomé Pradas critica que Adif no se reúna con los afectados y reclama al Ejecutivo central que “escuche la voz de los vecinos”
  • La consellera recuerda que el Consell “redactó un estudio de soluciones viable” y se ofreció al Gobierno central para la redacción del proyecto definitivo
La Generalitat exige el soterramiento de las vías en Alfafar, Sedaví y Benetússer y acusa al Gobierno central de proponer “parches”

Pradas exige al Gobierno central que “deje de engañar deliberadamente a los valencianos” y envíe el agua que necesita L’Albufera

  • La consellera recuerda que los 20 hectómetros son los que la ley establece como “mínimos y esenciales para mantener el lago de L’Albufera vivo y en buen estado” 
  • Reclama a la ministra Ribera “el rigor” que merece el patrimonio natural de esta Comunitat y “deje de pisotear con sus mentiras la dignidad de todos los valencianos”.
  • Acusa a la ministra de “interpretar de manera torticera los datos” y de “perjudicar el ecosistema de la laguna”
Pradas exige al Gobierno central que “deje de engañar deliberadamente a los valencianos” y envíe el agua que necesita L’Albufera

novetats

Medi Natural

Ves enrere CONTINUA EL PROGRAMA EDUCAbosc

CONTINUA EL PROGRAMA EDUCAbosc

EDUCAbosc és un programa de pedagogia forestal destinat als nivells educatius d'infantil, primària i secundària, oferit pel Servici d'Ordenació i Gestió Forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori.

El programa està dissenyat per a enriquir l'experiència educativa dels estudiants a través de la connexió amb la naturalesa.
Té com a objectius l'aprenentatge d'aspectes importants dels nostres boscos i impulsar comportaments responsables en els alumnes, a través de varietat de tallers i activitats adaptades a l'edat i etapa educativa dels estudiants. Els tallers són impartits per professionals forestals especialitzats en educació ambiental.

EDUCAbosc és molt més que un programa, és una oportunitat per a transformar la forma en què els xiquets i joves interactuen amb l'entorn natural. Aquest innovador projecte busca promoure la consciència ambiental i la importància de cuidar els nostres boscos, descobrint els diferents tipus de treballs que es realitzen en aquests, i fomentant el respecte per la biodiversitat i la sostenibilitat.

Els estudiants tenen l'oportunitat de submergir-se en experiències pràctiques que van des de la identificació de productes i vegetació del bosc, al reconeixement d'oficis forestals i la importància dels bolets i les abelles en el bosc.
A més, s'aborden temes fonamentals com el canvi climàtic, es potencien comportaments i accions de conservació dels boscos i gestió responsable dels recursos naturals. Els participants no sols adquiriren coneixements teòrics, sinó que experimenten el poder de l'educació vivencial.

Els centres escolars que ja s'han sumat a EDUCAbosc destaquen els beneficis pedagògics i emocionals que aporta el programa. Els estudiants demostren un major interés en el medi ambient, desenvolupant habilitats de treball en equip. Els professors, per part seua, han trobat en EDUCAbosc una ferramenta excepcional per a enriquir els seus mètodes d'ensenyament i aconseguir un aprenentatge significatiu.

Els tallers són gratuïts però la inscripció és obligatòria.

Tota la informació sobre el programa EDUCAbosc i el formulari d'inscripció, entrant en l'enllaç: https://mediambient.gva.es/va/web/medio-natural/tallers-escolars-programa-educabosc
 

 

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS