Actualitat

Medio Ambiente captura 48 visones americanos durante 2023 en las cuencas de los ríos Palancia, Turia y Mijares

  • El director general de Medio Natural destaca que “la intención es proteger los entornos naturales de la Comunitat Valenciana de las especies invasoras”
Medio Ambiente captura 48 visones americanos durante 2023 en las cuencas de los ríos Palancia, Turia y Mijares

La Generalitat repara de urgencia los desperfectos en la CV-125 ocasionados por las fuertes lluvias del pasado fin de semana

  • El derrumbe de parte del muro de contención en la margen izquierda de la carretera se produjo a la altura del acceso a Cinctorres 
  • La directora general de Infraestructuras ha destacado “la rápida actuación de los técnicos de la Conselleria para planificar la reconstrucción, que se prolongará durante un mes y medio”
La Generalitat repara de urgencia los desperfectos en la CV-125 ocasionados por las fuertes lluvias del pasado fin de semana

Pradas avanza que El Hondo será el primer parque natural accesible para personas con movilidad reducida

  • La consellera ha visitado este enclave con motivo de la celebración del Día Europeo de los Parques Naturales
Pradas avanza que El Hondo será el primer parque natural accesible para personas con movilidad reducida

novetats

Urbanisme

Ves enrere LA DIRECCIÓ GENERAL D'URBANISME PRESENTA A ALBALAT DELS TARONGERS AJUDES PER A MINIMITZAR L'IMPACTE TERRITORIAL EN MUNICIPIS AMB HABITATGES IRREGULARS.

LA DIRECCIÓ GENERAL D'URBANISME PRESENTA A ALBALAT DELS TARONGERS AJUDES PER A MINIMITZAR L'IMPACTE TERRITORIAL EN MUNICIPIS AMB HABITATGES IRREGULARS.

El director general d'Urbanisme, VICENTE J. GARCIA NEBOT, ha presentat i explicat les subvencions posades en marxa per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a la redacció de Plans de Minimització d'Impacte en habitatges en Sòl No Urbanitzable.

La Direcció General d'Urbanisme ha organitzat aquest dimecres una sessió informativa a Albalat dels Tarongers amb l'objectiu de presentar les ajudes de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destinades a municipis amb nuclis d'habitatges irregulars en el seu terme municipal. A través d'aquesta subvenció, la finalitat és que els municipis disposen d'eines per a minimitzar l'impacte territorial generat per aquests immobles construïts sobre sòl no urbanitzable.


Segons ha assenyalat el director general d'Urbanisme, Vicente J. García Nebot, “aquest programa ha suposat durant 2022 i 2022 una inversió total d'un milió d'euros i va dirigit a ajuntaments el nombre d'habitants dels quals és inferior a 20.000”.

Durant la sessió també s'han presentat els nous mitjans desenvolupats per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a facilitar la gestió de tràmits urbanístics. En aquest sentit, la trobada s'emmarca en un cicle de jornades de divulgatives impartides per la Direcció General d'Urbanisme que s'estan desenvolupant en diverses localitats de la Comunitat Valenciana.


Així mateix, en l'acte han participat professionals i funcionaris de l'Ajuntament d'Albalat dels Tarongers encarregats de l'àrea d'urbanisme així com personal tècnic d'altres institucions interessades. Així doncs, el director general d'urbanisme, Vicente J. García Nebot, ha presentat les ajudes concedides als ajuntaments per a l'elaboració d'instruments de planejament de minimització d'impactes territorials la finalitat dels quals és evitar o disminuir els impactes que han provocat els habitatges implantats irregularment en sòl no urbanitzable. Prèviament, Nebot ha mantingut una reunió tècnica amb l'alcaldessa del municipi, Maite Pérez, i la regidora d'urbanisme, Nuria Zarco.

D'altra banda, també s'han mostrat altres vies d'agilitació urbanística com la guia de la Gestió Directa de l'Urbanisme per a l'Administració Local en la Comunitat Valenciana o la guia de Participació Ciutadana en Projectes Urbanístics. 

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS