Actualitat

La Generalitat reintroduce 12 crías de águila pescadora en el Parque Natural de la Marjal Pego-Oliva para garantizar la conservación de la especie

  • El director general de Medio Natural, Raúl Mérida, asegura que la presencia de esta ave “se había reducido en la Comunitat Valenciana”
  • Los polluelos de águila proceden de Escocia y tienen unos 30 días de vida
La Generalitat reintroduce 12 crías de águila pescadora en el Parque Natural de la Marjal Pego-Oliva para garantizar la conservación de la especie

La Generalitat participa en la cimera Comunitat Valenciana-Comunidad de Madrid organitzada per la Fundació Conexus

  • En la jornada intervenen la vicepresidenta Susana Camarero i les conselleres Salomé Pradas i Nuria Montes
  • La logística, digitalització i captació conjunta de fons europeus centraran les sessions de treball

La Generalitat intensifica els treballs per al control de plagues en les muntanyes de la Comunitat Valenciana

  • El director general de Medi Natural i Animal confirma que les actuacions dels agents forestals s’han centrat en l’avaluació de l’estat fitosanitari i en la retirada exemplars afectats
La Generalitat intensifica els treballs per al control de plagues en les muntanyes de la Comunitat Valenciana

novetats

LIFE TECMINE

Ves enrere LIFE TECMINE participa en la visita al projecte LIFE RIBERMINE

LIFE TECMINE participa en la visita al projecte LIFE RIBERMINE

El projecte LIFE TECMINE, coordinat i liderat pel Servici d'Ordenació i Gestió Forestal de la Direcció General del Medi natural i Animal i finançat per la Unió Europea, està en el seu període AFTER LIFE, que comprén des de 2022 fins a maig del 2025.

La visita del 24 de maig s'emmarca en el AFTER LIFE PLAN. Durant este període, es duen a terme una sèrie d'accions divulgatives i formatives dirigides a professionals d'empreses i administracions l'objectiu de les quals és la transferència del coneixement en matèria de restauració de mines.

La visita tècnica a la mina “Santa Engracia” en Peñalén, Guadalajara, va ser organitzada per la Xarxa de Restauració de Mines i Pedreres en col·laboració amb el projecte LIFE RIBERMINE.
Durant la visita, es va observar l'estat de la restauració després de les tècniques i metodologies emprades. Les labors de restauració dutes a terme en el projecte van seguir tres fases:

  • Remodelat topogràfic del front miner (amb el mètode talús Royal) i de runars exteriors (seguint la metodologia GeoFluvTM la mateixa que es va utilitzar en el projecte LIFE TECMINE).
  • Creació de tecnosòls.
  • Mètodes avantguardistes de revegetació.

A la jornada van assistir al voltant de 40 representants de diferents empreses públiques i privades sòcies de la Xarxa de Restauració de Mines i Pedreres. La Xarxa sorgix com a resultat del projecte LIFE TECMINE gràcies als socis i col·laboradors que van participar en el projecte. És la primera xarxa d'este tipus que s'origina a Espanya i actualment engloba a més de 140 membres.

 

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS