Actualitat

TRAM d’Alacant refuerza el TRAMnochador los días 26 y 27 para facilitar la movilidad por el Festival Low Cost de Benidorm

  • FGV pondrá en circulación dos trenes adicionales entre El Campello y Benidorm y otros dos en el recorrido inverso 
  • El TRAMnochador ofrece servicio nocturno los fines de semana y víspera de festivos en las líneas 1, 2, 3, 4 y 9 hasta el 31 de agosto
     
Tramnochador

Medi Ambient allibera el corriol camanegre afectat pels abocaments del Saler després de la seua recuperació

  • El director general de Medi Natural ha reivindicat “la tasca dels professionals que treballen en estes instal·lacions per a la recuperació de la fauna silvestre autòctona”
  • Des de principis d’any fins hui s’han recuperat més de 3.400 exemplars en el Centre de Recuperació de Fauna ‘La Granja’

 

Medi Ambient allibera el corriol camanegre afectat pels abocaments del Saler després de la seua recuperació

Martínez Mus destaca l’aposta del Consell per a connectar 13.000 veïns de Benimàmet amb la resta de València i atendre “una reivindicació històrica”

  • El nou pas ciclopedestre representa “l’aposta del Consell per una mobilitat equilibrada per a connectar tots els barris i donar servici als veïns de l’àrea metropolitana”, subratlla el conseller de Medi Ambient
  • La infraestructura entra en servici un mes abans del que es preveu després d’una inversió de 3,1 milions d’euros

 

Martínez Mus destaca l’aposta del Consell per a connectar 13.000 veïns de Benimàmet amb la resta de València i atendre “una reivindicació històrica”

novetats

LIFE TECMINE

Ves enrere LIFE TECMINE rep al Servici d'Ordenació i Gestió Forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i a una representació dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana

LIFE TECMINE rep al Servici d'Ordenació i Gestió Forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i a una representació dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana

El Servici d'Ordenació i Gestió Forestal de la Direcció General del Medi natural i Animal juntament amb una representació dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, van visitar el projecte LIFE TECMINE en la Mina Fortuna situada a Ademuz.

El Projecte LIFE TECMINE, finançat per la Unió Europea que acaba d'entrar en l'últim any del període AFTER LIFE, s'ha convertit amb el seu enfocament innovador, en un referent en la rehabilitació ambiental de zones afectades per l'activitat minera, transformant una antiga mina en espais naturals revitalitzats i ecològicament diversos.

La Mina Fortuna, una vegada emblema de l'activitat minera a la regió del Racó d'Ademuz, ara s'erigix com un símbol de la restauració ecològica gràcies als esforços conjunts de diversos actors socis del projecte: GVA, SIBELCO, CEAM, UCM i VAERSA, tots ells sota l'empenyiment comú del Projecte LIFE TECMINE.

Durant la visita, els participants van tindre l'oportunitat de recórrer la Mina Fortuna i conéixer les diferents tècniques implementades en el marc del projecte, així com comprovar el bon estat després de la restauració ambiental. Una representació de l'equip LIFE TECMINE va presentar la metodologia seguida en el projecte com són les tècniques de revegetació, la gestió de l'aigua i recreació de relleus naturals amb l'aplicació del mètode GeoFluvTM, la formació d'un sòl fèrtil i, en definitiva, la recuperació de l'ecosistema natural de la zona. Un dels aspectes més destacats de la visita va ser l'oportunitat d'observar de prop la flora i fauna que ha començat a repoblar l'àrea. Espècies que alguna vegada van estar absents estan tornant gradualment, mostrant la resiliència natural de l'ecosistema quan se li dona l'oportunitat de recuperar-se.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


El compromís del Projecte LIFE TECMINE va més enllà de la restauració ambiental; també se centra en la importància de la sensibilització i l'educació ambiental.

En este sentit, durant la visita es va recordar l'exposició fotogràfica itinerant “Nou Paisatge de la Mina Fortuna” que està recorrent diversos Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana. Esta exhibició no sols destaca els assoliments del projecte, sinó que també convida al públic a reflexionar sobre la importància de la conservació ambiental i el paper crucial que exercim com a guardians del medi ambient.

En una jornada marcada per les celebracions, es va commemorar la passada edició dels Premis LIFE 2023 que atorga la Unió Europea, on el projecte LIFE TECMINE va resultar guanyador del Premi Ciutadà LIFE 2023 i va ser finalista en la categoria de Medi Ambient.

En conclusió, la visita al Projecte LIFE TECMINE en la Mina Fortuna d’Ademús va ser un recordatori eloqüent del poder de la col·laboració, la dedicació i els esforços col·lectius en la restauració ambiental. 
 

 

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS