Actualitat

Martínez Mus destaca el papel de la Cofradía de Pescadores como “ejemplo de convivencia entre la actividad humana y la preservación de L’Albufera”

  • El conseller apela a la unidad de todos para garantizar la llegada “del agua tan necesaria para la supervivencia del lago” y asegura que no le temblará el pulso para reclamarla
  • Cada segundo domingo de julio se celebra el sorteo de redolins, que es un sistema de elección de origen feudal único
Martínez Mus destaca el papel de la Cofradía de Pescadores como “ejemplo de convivencia entre la actividad humana y la preservación de L’Albufera”

La Generalitat reintroduce 12 crías de águila pescadora en el Parque Natural de la Marjal Pego-Oliva para garantizar la conservación de la especie

  • El director general de Medio Natural, Raúl Mérida, asegura que la presencia de esta ave “se había reducido en la Comunitat Valenciana”
  • Los polluelos de águila proceden de Escocia y tienen unos 30 días de vida
La Generalitat reintroduce 12 crías de águila pescadora en el Parque Natural de la Marjal Pego-Oliva para garantizar la conservación de la especie

La Generalitat participa en la cimera Comunitat Valenciana-Comunidad de Madrid organitzada per la Fundació Conexus

  • En la jornada intervenen la vicepresidenta Susana Camarero i les conselleres Salomé Pradas i Nuria Montes
  • La logística, digitalització i captació conjunta de fons europeus centraran les sessions de treball

novetats

Medi Natural

Ves enrere Els científics aposten per la gestió de la muntanya per a lluitar contra el canvi climàtic

Els científics aposten per la gestió de la muntanya per a lluitar contra el canvi climàtic

El passat 29 de novembre va tenir lloc la Jornada Gestión forestal i d'espais naturals protegits davant el canvi climàtic organitzada pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb una gran afluència per part de professionals i estudiants del sector forestal.

La jornada, de caràcter tècnic-divulgativa, va abordar aspectes nous relacionats amb la gestió forestal orientada al canvi climàtic.

Investigadors de la Universitat Politècnica de València van exposar els resultats de les seues recerques finançades amb diferents fons europeus (FEADER, LIFE, etc.) i la seua possible aplicació pràctica per al gestor forestal.

Un dels nous conceptes que es van desenvolupar va ser la selvicultura de l'aigua o hídrica, entesa com aquella que maximitza els fluxos d'infiltració i percolació de les precipitacions afavorint la recarrega d'aqüífers i la tributació d'aigua a les conques (lleres, embassaments, llacs, etc.). En el camp de la gestió forestal sostenible es proposa incloure com a factor determinant l'aigua, considerant la repercussió que els tractaments selvícolas planificats van a tenir en el cicle hidrològic.

Un altre concepte desenvolupat va ser el de gestió forestal adaptativa (enfront del canvi climàtic), és a dir, dur a terme una gestió forestal orientada a incrementar la resistència i resiliència dels ecosistemes forestals, augmentant en general, l'heterogeneïtat i complexitat dels mateixos.

També es van exposar resultats pràctics de tractaments selvícolas experimentals en altres províncies com Saragossa sobre masses de Pinus halepensis sota nous objectius de gestió.

La jornada va concloure amb un breu torn de preguntes als ponents i va ser clausurada per la Consellera destacant la importància estratègica que suposa el Canvi Climàtic i la gestió forestal en la política mediambiental.

Descarrega les ponències:

Jornada Gestión forestal y de espacios naturales protegidos ante el cambio climático

Jornada Gestión forestal y de espacios naturales protegidos ante el cambio climático

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS