Actualitat

TRAM d'Alacant supera en junio por primera vez en su historia los dos millones de viajeros mensuales

  • Los más de 500.000 pasajeros en los principales días de Hogueras han impulsado el hito alcanzado del metropolitano
  • Los desplazamientos supusieron un 10,81 % más que en 2023 y 197.795 más de viajeros que en el mismo periodo del pasado año   
  • La Línea 2 fue la que registró más movimientos, 788.025, y Luceros la estación con mayor tráfico, con 395.168 usuarios
TRAM d'Alacant supera en junio por primera vez en su historia los dos millones de viajeros mensuales

La Conselleria de Medio Ambiente logra producir 5.000 plantas de 'Berberis hispanica', especie en peligro de extinción

  • Estos trabajos permitirán conservar la especie en la Comunitat Valenciana, al tiempo que aumentarán la riqueza biológica de los ecosistemas en los que se introduzca la planta
La Conselleria de Medio Ambiente logra producir 5.000 plantas de 'Berberis hispanica', especie en peligro de extinción

novetats

Medi Natural

Ves enrere Nova normativa per a la recol·lecció de tòfones en terrenys forestals

Nova normativa per a la recol·lecció de tòfones en terrenys forestals

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural aprova una nova norma (Ordre 1/2018) que regula la recol·lecció de tòfones en terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, quedant derogada l'anterior Ordre de 1998.

Aquesta nova regulació sorgeix de la necessitat de realitzar un aprofitament ordenat i sostenible dels recursos forestals (entre els quals es troben les tòfones silvestres que creixen de forma natural en els terrenys forestals) garantint així el manteniment de la biodiversitat i la renovació dels mateixos.

La recol·lecció de tòfones és una activitat que requereix autorització a causa del seu alt valor comercial i el perill de pèrdua d'aquest valuós producte.

Aquesta ordre no afecta a la recol·lecció de tòfones en plantacions d'espècies forestals establides en terrenys agrícoles dedicades al cultiu intensiu per a la producció de tòfones, la qual queda regulada en la seua legislació específica (Ordre 4/2015 Registre Plantacions Forestals Temporals).

La norma estableix les espècies de tòfona que es poden recol·lectar, els períodes hàbils i la forma en què ha de dur-se a terme la recol·lecció, establint les prohibicions necessàries per a assegurar la sostenibilitat de l'aprofitament.

També indica que la sol·licitud d'aprofitament ha de presentar-se 3 mesos abans de la data de recol·lecta davant les Direccions Territorials (Castelló, València, Alacant) de la Conselleria d'Agricultura i Medi ambient.

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS