Actualitat

La Generalitat apuesta por recuperar especies autóctonas para combatir el cambio climático y los incendios forestales

  • El director general de Calidad Ambiental destaca que “el algarrobo es un árbol que se adaptada muy bien a las nuevas condiciones climáticas y a la disponibilidad de agua”
La Generalitat apuesta por recuperar especies autóctonas para combatir el cambio climático y los incendios forestales

La Generalitat exige el soterramiento de las vías en Alfafar, Sedaví y Benetússer y acusa al Gobierno central de proponer “parches”

  • Salomé Pradas critica que Adif no se reúna con los afectados y reclama al Ejecutivo central que “escuche la voz de los vecinos”
  • La consellera recuerda que el Consell “redactó un estudio de soluciones viable” y se ofreció al Gobierno central para la redacción del proyecto definitivo
La Generalitat exige el soterramiento de las vías en Alfafar, Sedaví y Benetússer y acusa al Gobierno central de proponer “parches”

Pradas exige al Gobierno central que “deje de engañar deliberadamente a los valencianos” y envíe el agua que necesita L’Albufera

  • La consellera recuerda que los 20 hectómetros son los que la ley establece como “mínimos y esenciales para mantener el lago de L’Albufera vivo y en buen estado” 
  • Reclama a la ministra Ribera “el rigor” que merece el patrimonio natural de esta Comunitat y “deje de pisotear con sus mentiras la dignidad de todos los valencianos”.
  • Acusa a la ministra de “interpretar de manera torticera los datos” y de “perjudicar el ecosistema de la laguna”
Pradas exige al Gobierno central que “deje de engañar deliberadamente a los valencianos” y envíe el agua que necesita L’Albufera

novetats

Medi Natural

Ves enrere Nous procediments per a la reserva d'acampada d'una o més persones, sense superar un màxim de deu i de sol·licitud per a la pràctica de bivac en terreny forestal

Nous procediments per a la reserva d'acampada d'una o més persones, sense superar un màxim de deu i de sol·licitud per a la pràctica de bivac en terreny forestal

A conseqüència de la recent aprovació del Reglament de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana, s'han implementat dos procediments mitjançant la presentació de Declaració Responsable, que permeten la realització d'acampada des d'una fins a deu persones i la pràctica de vivac en terreny forestal.

La Declaració Responsable és un mecanisme que serveix per a agilitzar tràmits amb les administracions, ja que amb ella l'interessat pot realitzar una activitat de manera immediata, declarant que compleix les condicions que la regulen.

No requereix esperar a rebre una resolució d'autorització. L'administració pot revocar el permís per a efectuar si es comprova algun incompliment de les condicions establides.

Respecte al procediment de reserva d'acampada, s'ha habilitat el Portal de Reserva d'Acampada, dissenyat per a facilitar la reserva a les zones d'acampada de la Comunitat Valenciana. Ha sigut supervisat pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal.

El procés de reserva és intuïtiu i s'ha realitzat de manera que siga accessible a tots els usuaris.

És precisa la seua utilització per a ocupar les zones d'acampada de la Comunitat Valenciana gestionades directament per la Conselleria competent en matèria de medi ambient, per a una o més persones, sense superar un màxim de deu.

El Portal de Reserva d'Acampada presenta les característiques següents:

  • Senzillesa: els usuaris poden triar la província (Alacant, Castelló o València), i explorar fàcilment entre les diferents zones d'acampada disponibles, veure detalls de cadascuna i realitzar la reserva.
  • Personalització: en el procés de reserva, els usuaris poden filtrar segons les seues preferències, com a ubicació geogràfica i duració de l'estada.
  • Informació Completa: el portal també inclou informació detallada sobre senderes o punts d'interés pròxims, la ubicació exacta de cada zona d'acampada, les característiques de l'accés a aquesta, els serveis que posseeixen, així com la normativa d'acampada.
  • Temps Real: el sistema de reserva permet veure en temps real el nombre de places disponibles, ja que està limitada la quantitat de visitants permesos en cada zona a cada moment.

La posada en marxa d'aquest innovador portal pretén agilitzar el procés de reserva de places en zones d'acampada alhora que s'assegure que l'acampada es realitza de manera sostenible, es conserva el patrimoni natural i no es compromet la salut dels ecosistemes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vista del Nou Portal de Reserva d'Acampada

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS