Actualitat

Medio Ambiente libera el chorlitejo patinegro afectado por los vertidos de El Saler tras su recuperación

  • El director general de Medio Natural ha puesto en valor “la tarea de los profesionales que trabajan en estas instalaciones para la recuperación de la fauna silvestre autóctona”
  • En lo que va de año se han recuperado más de 3.400 ejemplares en el Centro de Recuperación de Fauna La Granja
Medio Ambiente libera el chorlitejo patinegro afectado por los vertidos de El Saler tras su recuperación

Martínez Mus destaca l’aposta del Consell per a connectar 13.000 veïns de Benimàmet amb la resta de València i atendre “una reivindicació històrica”

  • El nou pas ciclopedestre representa “l’aposta del Consell per una mobilitat equilibrada per a connectar tots els barris i donar servici als veïns de l’àrea metropolitana”, subratlla el conseller de Medi Ambient
  • La infraestructura entra en servici un mes abans del que es preveu després d’una inversió de 3,1 milions d’euros

 

Martínez Mus destaca l’aposta del Consell per a connectar 13.000 veïns de Benimàmet amb la resta de València i atendre “una reivindicació històrica”

FGV licita el manteniment d’ascensors i escales mecàniques de Metrovalencia per valor d’11,6 milions d’euros

  • El contracte per a tres anys arreplega dos possibles pròrrogues anuals que elevaria la inversió final a 19,7 milions
  • Se substituiran els ascensors en pitjor estat i sotmesos a més ús per nous equips elèctrics, més eficients energèticament

 

Ascensor Metrovalencia

novetats

Medi Natural

Ves enrere Presentació del LIFE TECMINE en la IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo

Presentació del LIFE TECMINE en la IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo

El projecte LIFE TECMINE, impulsat per la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, va ser presentat el passat 20 de gener en les IV Jornades Mineria i Desenvolupament Sostenible, organitzades per la Coordinadora per la Serrania Viva en la localitat valenciana de Villar del Arzobispo.

Aquestes jornades destinades a donar cabuda als diferents actors implicats i afectats per l'activitat minera en la zona, permeten establir canals de comunicació i acostament entre les diferents visions. L'objectiu comú és aconseguir el desenvolupament d'una mineria sostenible amb el medi ambient, econòmicament viable i socialment acceptada.

En aquest marc, el projecte co-finançat per la Comissió Europea a través del Programa LIFE, sota l'acrònim TECMINE (Innovative Techniques for Mine Restoration) pretén oferir solucions tècniques per a la restauració de mines en espais naturals, amb l'objectiu de minimitzar problemes d'erosió, geomorfològics, hidrològics i paisatgístics que les tècniques tradicionals no sempre resolen amb eficàcia. La restauració d'una mina localitzada en el Racó d'Ademús, oferirà, a més, noves oportunitats d'usos, el desenvolupament soci-econòmic de la zona i la posada en valor dels terrenys afectats per l'extracció minera.

El projecte TECMINE va començar el novembre passat de 2017, té una durada de 4 anys i compta amb un consorci que integra al Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), SIBELCO MINERALS, S.A, Universitat Complutense de Madrid i Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus S.A. (VAERSA).

El Cap del Servei d'Ordenació i Gestió Forestal, encarregat de la coordinació del projecte TECMINE va realitzar la presentació del mateix en la jornada, explicant en profundad el marc legal de la restauració de mines en terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, les bondats i limitacions detectades en les tècniques de restauració dutes a terme en la regió i els objectius i resultats que s'esperen del projecte LIFE.

Descàrrega de documents

Cartell IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo (arxiu pdf 974KB)

Presentació del projecte LIFE TECMINE (arxiu pdf 9,7MB)

 

 

Presentació del projecte LIFE TECMINE en les IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo

Presentació Proyecte TECMINE

Informació addicional

Publicador de continguts

T'interessa

X

ENLLAÇOS