Organismes

novetats

Ves enrere El personal sanitari i d'atenció social podrà viatjar gratis en Metrovalencia, en el TRAM d'Alacant i en el de Castelló, i en Metrobús

El personal sanitari i d'atenció social podrà viatjar gratis en Metrovalencia, en el TRAM d'Alacant i en el de Castelló, i en Metrobús

El personal sanitari i d'atenció social accedirà de manera gratuïta al transport durant un mes, prorrogable mentre dure l'estat d'alarma, en els serveis de Metrovalencia, Metrobús, Tram d'Alacant i Tram de Castelló. Amb això, es busca donar les màximes facilitats als col·lectius que se situen en la primera línia de la lluita contra el coronavirus en un moment en el qual estan realitzant un gran esforç.

Tant el personal que treballa als hospitals i centres sanitaris com, des d'ara, també el personal d'atenció social, podrà fer ús de manera gratuïta dels hotels que la Generalitat ha posat a la seua disposició per a facilitar els desplaçaments als centres de treball i també aqueix descans tan necessari.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha facilitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives el primer lot de 5.000 abonaments de transport combinats gratuïts. L'anomenat 'Bono Sanitat' permetrà a professionals de l'àmbit sanitari i d'atenció social accedir i desplaçar-se de manera gratuïta i durant un mes en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat: Metrovalencia, Tram d'Alacant, Tram de Castelló, Metrobús i autobusos interurbans.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que aquesta mesura pretén facilitar el desplaçament diari del personal sanitari a hospitals i centres de salut. "És un gest més de gratitud cap al personal sanitari, mostra del nostre suport, respecte i admiració per la professionalitat i afecte mostrat en aquesta crisi sanitària. Ara més que mai, hem de cuidar als qui ens cuiden", ha dit.

Devolució i ampliació del bo mensual

Cal recordar que l'Autoritat del Transport Metropolità de València permetrà a tots els usuaris i usuàries del transport públic de València i la seua àrea metropolitana, ampliar un mes més la utilització dels títols d'abonament transporte combinats comprats des de l'1 de febrer que ja estigueren activats, o que hagen sigut activats recentment.

Igualment, la ATMV també permetrà la devolució de l'import íntegre de l'abonament transporte en aquells casos en els quals haja sigut adquirit a partir de l'1 de febrer i no s'haja activat, o bé haja sigut utilitzat el dia de l'activació i, com a màxim, els quinze dies posteriors.

Per a activar l'ampliació, les persones usuàries hauran d'acudir als punts de venda de Logista (estancs i quioscos), activar-la a través de la 'app' de mòbil Recargamobilis, o bé acudir a l'Oficina d'Atenció al Client situada en l'estació del metro de Colón, una vegada es torne a parar atenció presencial, on es tramitarà també la devolució d'aquests.