Organismes

novetats

Ves enrere La Conselleria adquirirà mampares de protecció per al sector del taxi

La Conselleria adquirirà mampares de protecció per al sector del taxi

Es tracta de mampares transparents, desmuntables i mal·leables, que milloraran la prevenció i augmentaran la seguretat de conductors i clients enfront de la propagació de la COVID-19

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat adquirirà mampares de protecció amb les garanties necessàries per a l'interior dels taxis, atenent així la petició del sector.

En total, la Conselleria adquirirà un total de 4.700 unitats, per import de 119.427 euros, per a donar cobertura a tota la flota de taxis de la Comunitat, amb l'objectiu de millorar la prevenció i augmentar la seguretat de professionals i clients enfront de la propagació de la COVID-19.

Es tracta de mampares fàcilment desmuntables, fabricades amb material mal·leable per a evitar que supose un perill per a la integritat física de les persones, i transparents, de manera que no s'impedisca a la persona que viatja la correcta visió del taxímetre o la targeta identificativa. Igualment, en la pantalla de separació s'habilitarà un espai per a permetre el pagament dels clients.

El material a adquirir s'ha seleccionat després d'haver realitzat consultes informatives amb la Policia Local de València, Guàrdia Civil i l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

Aquesta mesura pretén augmentar la seguretat en els vehicles amb la finalitat de recuperar la confiança de la clientela i ajudar així a restablir la situació del sector, que ha registrat un descens d'activitat superior al 80% com a conseqüència d'aquesta crisi sanitària.

En el cas dels vehicles en els quals ja s'han instal·lat:

La Direcció General d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible emetrà una nota informativa després d'haver realitzat les gestions necessàries amb la Direcció General d'Indústria i Energia, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, amb la finalitat d'indicar al sector les característiques i requisits que han de complir aquestes pantalles de protecció per a orientar sobre el compliment de la normativa