Organismes

novetats

Ves enrere La Conselleria finança un servei de taxis gratuïts a la disposició del personal sanitari per a facilitar els seus desplaçaments i atendre visites a domicili

La Conselleria finança un servei de taxis gratuïts a la disposició del personal sanitari per a facilitar els seus desplaçaments i atendre visites a domicili

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha arribat a un acord amb el sector del taxi, de manera que el departament que dirigeix el conseller Arcadi España coordina, dins del recentment creat 'Grup de Mobilitat i Transport Sanitari' (MITS), un servei de taxis a demanda per a facilitar que el personal sanitari de centres d'atenció primària i hospitals puguen realitzar visites a domicili, així com qualsevol desplaçament necessari de personal sanitari, com el trasllat entre centres.

Aquesta nova mesura, que dóna resposta a les necessitats plantejades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, va començar a funcionar dilluns 30 de març en els departaments sanitaris de la Fe, Hospital General, Manises, Doctor Peset i Clínic, a València; General i La Plana, a Castelló; i General, Sant Joan i Marina Baixa, a Alacant, per a progressivament donar servei a la resta de departaments de tota la Comunitat.

En total, la Conselleria de Mobilitat posa 229 taxis al servei dels departaments sanitaris de València, Alacant i Castelló per a realitzar desplaçaments en horari de 9.00 a 17.00 hores.

Aquesta mesura s'uneix a l'adoptada fa uns dies de facilitar hotels per al personal sanitari amb la finalitat de garantir el seu descans i la seguretat dels seus familiars.

La mesura pretén facilitar al màxim la mobilitat del personal sanitari, garantint el seu trasllat a qualsevol domicili particular al més prompte possible perquè un major nombre de pacients puga rebre atenció sanitària.

Així funciona el servei

El procediment d'aquest servei de taxis a demanda estableix que el propi departament sanitari comunicarà diàriament al telèfon habilitat per a això per la ràdio emissora la llista de centres de salut, especialitats o hospitals que necessitaran aquest servei. A partir d'eixe moment, cada centre sanitari contactarà directament amb la ràdio emissora quan precise un servei mitjançant el codi associat al seu departament sanitari, d'aquesta manera s'enviarà al més prompte possible un taxi a les instal·lacions i acompanyarà al professional sanitari al llarg del seu desplaçament.

El propi sanitari facilitarà al seu centre el tiquet de la carrera, que serà costejat íntegrament per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat després d'haver acordat prèviament un preu tancat per hora amb el sector.