Novetats

Urbanisme

Ves enrere LA DIRECCIÓ GENERAL D'URBANISME ORGANITZA UNA JORNADA DE FORMACIÓ I DIFUSIÓ PER A PERIODISTES I MITJANS DE COMUNICACIÓ

LA DIRECCIÓ GENERAL D'URBANISME ORGANITZA UNA JORNADA DE FORMACIÓ I DIFUSIÓ PER A PERIODISTES I MITJANS DE COMUNICACIÓ

L'acte celebrar en les instal·lacions del Hub Empresa de Banc Sabadell a València ha comptat amb ponències en les quals s'han tractat conceptes bàsics clau de l'urbanisme.
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha organitzat aquest dilluns una jornada formativa per a periodistes en la qual s'han facilitat als professionals de la comunicació conceptes bàsics clau per a tractar i saber interpretar informació urbanística.
La trobada, que ha tingut lloc en l'espai del Hub Empresa de Banc Sabadell a València, ha comptat amb la participació del director General d'Urbanisme, Vicente J. García Nebot, el cap de Servei Territorial d'Urbanisme de Castelló, Fernando Renau, i el cap de Servei d'Informació i Anàlisi Urbanística, Emilio Argente. A través de les seues ponències, els/as assistents de diferents associacions de periodistes i mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana han pogut conéixer algunes eines urbanístiques i conceptes com a plans generals, informes sectorials o impactes territorials.

Així, el director General d'Urbanisme, Vicente J. García Nebot, ha assenyalat davant els/as periodistes “la necessitat d'aquesta jornada formativa per a unir dos mons diferents, com són l'urbanisme i el periodisme, per a aconseguir que el missatge de l'administració en matèria d'ordenació del territori arribe a través dels mitjans d'una manera clara i objectiva”.

El cap de Servei Territorial d'Urbanisme de Castelló, Fernando Renau, en la ponència “L'urbanisme explicat en 30 minuts” ha realitzat un breu repàs a la història dels orígens de l'urbanisme a Espanya, a més de definir conceptes urbanístics bàsics des d'una perspectiva tècnica i jurídica.

Per part seua, el cap de Servei d'Informació i Anàlisi Urbanística, Emilio Argente, en l'exposició “Informació urbanística disponible en un clic”, ha explicat diferents manuals, eines i fonts d'informació urbanística que la Direcció General d'Urbanisme ha creat per a aconseguir l'agilitació, transparència i accessibilitat dels experts en l'àrea, i de la població en general, a documents, mapes, plans i inventaris vinculats a l'ordenació del territori.

Per a tancar la jornada formativa, el director General d'Urbanisme ha participat en una roda de premsa en la qual ha donat resposta a preguntes de els/as assistents sobre l'urbanisme en el litoral, la conscienciació ciutadana sobre les construccions il·legals, la necessitat dels plans generals urbans actualitzats o les labors que realitza en l'actualitat la Direcció General d'Urbanisme per a evitar conflictes vinculats a l'ús del sòl.