Organismes

Notícies

Ves enrere 8 de Març : Dia Internacional de les Dones 2021

8 de Març : Dia Internacional de les Dones 2021

Les Nacions Unides van institucionalitzar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones en 1975, coincidint amb l'Any Internacional de la Dona.


Se celebra en molts països del món. Quan les dones de tots els continents, sovint separades per fronteres nacionals i diferències ètniques, lingüístiques, culturals, econòmiques i polítiques, s'uneixen per a celebrar el seu dia, contemplen una tradició de més de cent anys de lluita en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament.


El Dia Internacional de les Dones apel·la a les dones corrents com a artífexs de la història i planta arrels en la seua lluita multisecular per participar en la societat en igualtat amb els homes.

 

ONU Dones

 

Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

 

Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat:

         

  • #MicrorelatsPerLaIgualtat: : Una col·lecció de vídeos presenta a dones que treballen en els sectors del transport, l'urbanisme o logístic-marítim de les tres províncies com a referents per a les generacions més joves

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

  • Procediment d'actuació en casos d'assetjament o agressió sexual en el transport públic i propostes per al 8M

  • Curtmetratge documental 'Las chicas no pierden el tren', dirigit per *Paqui Méndez. Presentació el divendres 5 de març a les 17.00 hores en el MUVIM. Es podrà seguir en 'streaming' al mateix temps a través del canal de Youtube de la Generalitat (consultar açí). A més, està prevista la seua emissió en À Punt, la vesprada del diumenge 7 de març a les 18.40 hores

 

Cátedra Demetrio Ribes

  • Exposició 'Pioneres de l'enginyería'
    • Alacant: Estació Adif, del 4 al 21 de març de 2021
    • València: Ciutat de les Arts i les Ciències, del 8 de març al 6 de juny de 2021

Universitats:

 

 

Més informació en matèria d'Igualtat en la secció 'Unitat d'Igualtat'