Novetats

Ves enrere Adhesió de la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtic i Transició Ecològica com a entitat coordinadora del Pacte de les Alcaldies.

Adhesió de la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtic i Transició Ecològica com a entitat coordinadora del Pacte de les Alcaldies.

La Conselleria ha sigut reconeguda com a entitat coordinadora del Pacte de les Alcaldies, el major moviment d'acció climàtica local que compta amb més de 9.000 administracions, entre locals i regionals, de 57 països adherides als compromisos d'adaptació i mitigació del canvi climàtic. 

Amb aquesta adhesió es dona suport a la visió del Pacte de les Alcaldies a Europa cap a unes ciutats descarbonitzades i resilients amb accés a energia segura, sostenible i assequible per a 2050. 

El compromís de la Conselleria implica la col·laboració usant un enfocament intersectorial i a diversos nivells (entre diversos sectors i departaments polítics, i entre autoritats al nivell de govern regional i altres), incloent-hi la participació activa de les parts interessades, per a una acció més eficient i integrada. 

Amb aquest propòsit, la Conselleria es compromet dins del nostre territori i a través de la nostra estratègia política, a:  

  • Promoure l'accés al Pacte de les Alcaldies a Europa.  

  • Subministrar assistència tècnica i estratègica als municipis signants per al desenvolupament, la implantació i el seguiment dels seus Plans d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible.  

  • Proporcionar suport econòmic als signants, bé mitjançant suport directe (beques, subvencions, etc.) o per mitjà de l'assignació de recursos humans a assistència tècnica. 

  • Impulsar la compartició d'experiències i coneixements entre els signants del Pacte a Europa (ja existents i possibles). 

  • Col·laborar de manera conjunta amb altres coordinadors i promotors del Pacte per a impulsar l'acció conjunta i promoure un enfocament coordinat. 

  • Participar en les activitats del Pacte de les Alcaldies a Europa. 

  • Informar periòdicament, i almenys cada 2 anys, a l'Oficina del Pacte de les Alcaldies a Europa de les activitats que es realitzen per a donar suport als signants.