Novetats

Ves enrere Balafiament alimentari. El menjar no es tira!

Balafiament alimentari. El menjar no es tira!


 

La matèria orgànica continua sent un dels principals tipus de residus, tant en pes com en volum, que es generen en l'activitat habitual domèstica i en certs sectors productius com els de l'hostaleria o l'agroramader, encara que és cert que la seua proporció ha anat en descens des de fa dècades per la pujada d'altres tipus de residus en el mix del poal del fem. Però, les quantitats de matèria orgànica que generem com a residus són encara molt elevades, i dins d'elles, una part molt important correspon a aliments que han sigut rebutjats per diverses causes, i que en moltíssimes ocasions podrien haver sigut perfectament utilitzats. Este mal ús o malbaratament dels aliments, a més de generar residus innecessaris, porta aparellat altres problemes com el no aprofitament de tots els recursos necessaris per a la seua producció: aigua, recursos energètics, inputs… o la generació d'importants quantitats d'emissions que contribuïxen al canvi climàtic. En este seminari en línia parlarem de l'estat d'este problema i de com, des de l'educació ambiental, tractar d'afrontar-lo.

Data: 28 maig 2024

Hora: 11.30 a 12.45 h

Ponents: Paloma Sánchez (CEACV) i Tatiana Pina i María Calero (Facultat Magisteri-Universitat de València).

 

 

 

Activitats

Agenda