Novetats

Ves enrere CompromesO2. Càlcul de petjada de carboni en organitzacions

CompromesO2. Càlcul de petjada de carboni en organitzacions


 

L'emergència climàtica és un dels principals reptes als quals ens enfrontem. D'acord amb l'IPCC, el calfament en el sistema climàtic és inequívoc i planteja riscos per als sistemes humans i naturals. Les causes i els seus efectes requerixen respostes a la qual puguen sumar-se els esforços de tota la societat.

La iniciativa CompromesO2 cerca, des de l'educació ambiental, fomentar la corresponsabilitat de tota la ciutadania sobre l'emergència climàtica.

El canvi climàtic està íntimament relacionat amb l'augment de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GEH) en la nostra atmosfera, especialment de CO₂. En analitzar la magnitud en la qual els cicles de vida de productes i servicis causen emissions de CO₂, es poden identificar les concentracions màximes i proposar estratègies per a reduir-les. Esta anàlisi es coneix com a càlcul de la petjada de carboni. La petjada de carboni d'una organització es definix com la totalitat de gasos d'efecte d'hivernacle emesos per efecte directe o indirecte a través de l'activitat que desenvolupa esta organització.

El CEACV va començar a calcular les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, generades a partir de les seues activitats, l'any 2008, sent un dels equipaments d'educació ambiental de l'estat espanyol pioners en esta tasca. El màxim exponent és el programa CompromesO2, creat en 2014 per a traslladar l'experiència acumulada pel CEACV en matèria de petjada de carboni a altres entitats públiques valencianes, amb un programa de sensibilització, formació i tutorització que porta a altres entitats a calcular, reduir, compensar i comunicar la seua pròpia petjada de carboni.

L'objectiu d'esta sessió informativa és donar a conéixer la petjada de carboni com a eina de gestió d'una organització a través de l'experiència del CEACV i generar interés en les persones participants per a abordar esta proposta.

No es requerixen coneixements bàsics en petjada de carboni, és una sessió informativa de nivell bàsic.

 

Dijous 29 de febrer. 10 h (1 hora de duració)

Sessió informativa en línia. Plataforma TEAMS.

 

 

Activitats

Agenda