Cultivando el presente para transformar el futuro

Cultivando el presente para transformar el futuro


 

Presentem "Cultivant el present per a transformar el futur. 25 activitats d’educació ambiental des de l’Alqueria dels Frares" amb motiu del 25 aniversari del CEACV aquest any 2024. 

En estes més de dos dècades el CEACV ha consolidat un ampli programa d’educació ambiental, realitzant activitats en les quals han participat més de 360.000 escolars i un nombre de persones adultes i entitats difícil de determinar. Una de les fites més importants ha sigut l’aprovació en l’any 2018 de la Guia d’Acció per a l’Educació Ambiental - Educació Ambiental en Ruta (Guia EAR), document estratègic amb una xarxa d’entitats adherides que compta ja amb més de 250 entitats valencianes adherides que han desenvolupat més de 500 accions d’educació ambiental.

En relació amb les activitats i recursos educatius de producció pròpia, la vocació del CEACV com a centre públic i de referència és compartir tot el que elabora, amb la finalitat d’impulsar la posada en marxa d’activitats d’educació ambiental i que, a més, qualsevol entitat dispose dels elements per a poder-les desenvolupar. A este efecte, descrivim de manera detallada totes les activitats i recursos, en les dues llengües oficials, i els oferim per mitjà de la nostra pàgina web mitjançant descàrrega gratuïta.

La guia que teniu entre mans arreplega 25 activitats d’educació ambiental que han sigut dissenyades, preparades i desenvolupades per l’equip educatiu del CEACV. Organitzada en 12 programes temàtics que tracten els principals reptes ambientals de la nostra societat, presenta una selecció de les múltiples activitats posades en marxa en estos 25 anys. Cada activitat es presenta a manera de fitxa en la qual es detallen: les paraules i conceptes clau; la descripció de l’activitat; els objectius específics d’esta; el públic al qual es pot dirigir; els materials que són necessaris per a desenvolupar-la; els passos per a dur-la a terme; la connexió amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030; suggeriments per al seu desenvolupament; referències i enllaços a recursos addicionals; imatges il·lustratives, i propostes per a l’avaluació. Algunes estan descrites per a ser desenvolupades en les instal·lacions del centre, perquè es recolzen en recursos disponibles en la mateixa alqueria i en els terrenys confrontants. No obstant això, sempre s’oferixen suggeriments perquè estes activitats puguen realitzar-se en altres entorns i contextos.

Esperem que esta guia vos resulte d’utilitat, que pugueu desenvolupar cada una de les activitats, amb el nostre equip ací en el CEACV o en altres contextos, i que vos inspire per a dissenyar noves activitats adaptades a les vostres realitats.

Listado documentos

Listado documentos