esdeveniments i notícies DEL CEACV

Ves enrere DIUMENGE FAMILIAR: VOLANT VOLANT

DIUMENGE FAMILIAR: VOLANT VOLANT

Els ocells travessen distàncies tan enormes perquè fer-ho els permet aprofitar l'abundància d'aliment segons l'estació de l'any i evitar les èpoques o els llocs en què aquest aliment i altres recursos escassegen; així que les migracions són desencadenades per canvis estacionals que modifiquen la disponibilitat de recursos tròfics a escala local. Els ocells s'anticipen a aquests canvis i migren cap a llocs que tenen abundància d'aliment quan els llocs d'origen ja no ho tenen.
La campanya del dia Mundial dels Ocells migradors "ELS OCELLS CONNECTEN EL NOSTRE MÓN" pretén incidir en la idea que és molt important conservar i restaurar la connectivitat i integritat ecològica dels ecosistemes, perquè l'equilibri es mantingui i els cicles naturals que necessiten aquests ocells continuïn produint-se.
El Dia Mundial dels Ocells migradors se celebra dues vegades a l'any, el segon dissabte de maig i el segon d'octubre. El seu objectiu: conscienciar a la població sobre la conservació dels ocells migradors i els seus hàbitats, sensibilitzar sobre les amenaces a les quals s'enfronten en els seus viatges, la seva importància ecològica i la necessitat de conèixer-les a elles i als seus hàbitats per a contribuir a la seva conservació. Els ocells migradors eviten la propagació de plagues que afectin la salut d'altres éssers vius. També sabem que un 90% dels ocells moren per menjar plàstics que són trobats en els seus intestins, com a resultat de comportaments irresponsables de nosotr@s els human@s. 

 

PROGRAMA:

  • 10.00 h      Benvinguda i presentació
  • 10.30 h-11.00 h   Parlem de les Aus migratòries: identificació
  • 11.00 h-11.45 h   Activitat d'Anellament: què i perquè de l'anellament dels ocells     migradors?. Xarxes, anelles, anellament i liberació. Amb la participació de la Fundació Global Nature Life Paludícola.
  • 11.45 h-12.00 h Esmorzar
  • 12.00 h-12.45 h  Visita a la Marjal dels Moros: la importancia d'aquesta marjal com a enclau de descans i reproducció per a les aus migratòries.
  • 13.00 h  Acomiadament
     

Inscripció gratuïta cridant al 96 261 79 30

PLACES COMPLETADES