Banc de llavors i vivers forestals

Banc de Llavors i Vivers Forestals

Notícies

Ves enrere Primera collita important de l'hort llavorer de roure valencià

Primera collita important de l'hort llavorer de roure valencià

Ja es troba emmagatzemada a les càmeres de conservació de llavors la primera collita important de l'hort llavorer de roure valencià, de fulla petita o galer (Quercus faginea) que hi ha a les instal·lacions del nostre centre. Fins a la data, durant aquesta temporada de tardor, s'han recollit una seixantena de quilos d'aglans.

L'hort llavorer es va posar en marxa l'any 2013, amb material vegetal provinent de les comarques interiors de València. En conjunt compta amb més de 150 individus de roure galer, una espècie abundant al territori valencià, especialment a les comarques del nord, més rar com més al sud. Es tracta d'una espècie sense cap amenaça concreta de conservació.

Tot i això, a les comarques de l'interior de València l'espècie es troba principalment en peus o formacions reduïdes i fragmentades, sense entitat suficient per a ser declarada regió de procedència o font llavorera. És per aquest motiu que es va posar en marxa l'hort llavorer dins les instal·lacions del CIEF.

Els aglans s'emmagatzemen en la càmera de llavors recalcitrants, a 0º de temperatura i una elevada humitat ambiental, car es danyen amb la sequedat. A diferència de les llavors ortodoxes, que romanen viables durant molt de temps al banc de llavors, les recalcitrants han de ser contínuament replantades i el seu estoc renovat.