Banc de llavors i vivers forestals

Banc de Llavors i Vivers Forestals

Notícies

Ves enrere Es publiquen les fitxes de germinació de les espècies del Banc de Llavors Forestals

Es publiquen les fitxes de germinació de les espècies del Banc de Llavors Forestals

L'equip del Banc de Llavors Forestals del CIEF ha mamprès la publicació de les fitxes de germinació de les espècies que es conserven en el Banc. Les fitxes s'aniran publicant progressivament en la web del CIEF, en versió bilingüe valencià-castellà; de moment se'n pot consultar la primera quinzena.

Les fitxes ofereixen informació del procés de neteja i conservació de les llavors, caracterització, protocol de germinació, mètode i condicions de conservació i capacitat germinativa de cada espècie. És a dir, tota la informació relativa al processat i conservació de les llavors, aplegada al llarg de l'experiència d'anys de treball. A més a més es pot consultar el període de recol·lecció, una de les tasques claus del Banc de Llavors, l'àrea geogràfica de distribució de l'espècie i la localització de les fonts llavoreres que nodreixen el Banc.

Un dels aspectes clau en la gestió del Banc de Llavors Forestals consisteix en la definició dels criteris per a seleccionar les espècies autòctones de més interès en accions de gestió d'hàbitats naturals, de restauració ecològica i/o revegetació. Aquests criteris permeten d'establir les prioritats de recol·lecció, de conservació en les col·leccions de germoplasma i de cultiu en els Vivers. En la web del CIEF es poden consultar també els criteris generals per a la selecció d'espècies.