Notícies

Ves enrere Celebració i manifest del Dia de l'Arbre 2021

Celebració i manifest del Dia de l'Arbre 2021

El CIEF ha celebrat el Dia de l'Arbre 2021, que es commemora el 31 de març, amb una plantació de diverses espècies autòctones a la Marjal de Rafalell-Vistabella (Massamagrell, Horta Nord), espai on es du a terme un nou projecte de restauració ecològica.

Entre les espècies plantades destaquen uns dels primers exemplars d'om (Ulmus minor) resistents a la grafiosi, la malaltia que va delmar les omedes europees. S'han triat els oms per a l'ocasió de manera simbòlica, representant un futur d'esperança enmig de la greu situació de pandèmia.

De fet, la celebració del Dia de l'Arbre 2021 s'ha hagut de fer en format restringit. El Dia de l'Arbre és una data clau per la conscienciació en lluita contra el canvi climàtic i per la preservació de la biodiversitat, que se celebra per tot arreu del territori valencià. Per aquest motiu el CIEF ha elaborat el Manifest del Dia de l'Arbre 2021, que posa en relleu un quants aspectes:

  • La vulnerabilitat del territori valencià davant els efectes del canvi climàtic i el greu impacte que poden provocar en persones i ecosistemes, reconeguts per la Declaració Institucional d'Emergència Climàtica del Govern valencià.
  • El valor dels boscos com a embornals de carboni, concretada en l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030.
  • La importància dels serveis ambientals o ecosistèmics que proporcionen les àrees forestals i els sistemes naturals.
  • La relació entre la pèrdua de biodiversitat i la destrucció d'hàbitats naturals amb la proliferació de zoonosis, com ara la COVID-19, responsables de més del 75% de les malalties de nova aparició.
  • La urgència de dur a terme la transició ecològica cap a una societat descarbonitzada i ambientalment sostenible que, a més a més, valore la importància vital que té la conservació i la millora del patrimoni natural i la biodiversitat.

Manifest Dia de l'Arbre 2021

Listado documentos

Twitter