Notícies

Ves enrere El CIEF rep la visita del Comité nacional per a la Millora i Conservació de Recursos Genètics Forestals

El CIEF rep la visita del Comité nacional per a la Millora i Conservació de Recursos Genètics Forestals

El Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal, CIEF, va rebre la visita del Comité per a la millora i conservació de recursos genètics forestals (Regenfor) en el marc de la XXI reunió de coordinació, de la qual el CIEF forma part.

Esta trobada nacional té com a objectiu la coordinació estatal entorn de l'aplicació de polítiques i de la norma europea sobre comercialització de materials forestals de reproducció i està coordinada per la Subdirecció General de Política Forestal i Lluita contra la Desertificació del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La primera jornada de la reunió, el 5 de juny, va tindre lloc en la Conselleria i en ella es van abordar, entre d’altres, els avanços en el desenvolupament de la normativa espanyola de conservació de recursos genètics forestals, la modificació de ferramentes d'identificació de materials de reproducció, o el nou reglament de la UE en la matèria. I en concret, qüestions com l'estat de desenvolupament del Banc de germoplasma en Xarxa i les investigacions sobre la millora d'espècies forestals enfront de plagues i malalties.

A més, durant la segona jornada, els assistents van poder conéixer les instal·lacions del CIEF i el seu Banc de Llavors Forestals, així com el projecte LIFE Teixeres. També van visitar el Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals situat a Alaquàs, on es van mostrar els avanços en el programa de millora d'oms resistents a la grafiosis.

Genètica i reforestació

La diversitat genètica de les espècies forestals figura entre els recursos més importants del planeta per a la conservació dels boscos, a causa del paper fonamental que complixen estos ecosistemes en la conservació de la biodiversitat i com a embornals de carboni.

Esta diversitat genètica conferix a les espècies forestals capacitat per a la seua evolució i adaptabilitat enfront dels canvis ambientals accelerats i a la seua tolerància a plagues i malalties. També ha de tindre's en compte en el marc de les accions de reforestació i restauració del medi natural per a crear poblacions resilients.

Twitter