Notícies

Ves enrere El CIEF es prepara per a la campanya especial del Dia de l'Arbre

El CIEF es prepara per a la campanya especial del Dia de l'Arbre

El Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF) es troba immers en els preparatius de la tradicional campanya per a celebrar el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, que té lloc el 31 de gener i s'estendrà durant tot el mes de febrer.

Aquest centre juga un paper crucial coordinant les sol·licituds de plantes provinents d'ajuntaments, institucions educatives i associacions de la província de València. Tota la informació i el procediment per a la sol·licitud de planta es pot trobar en este enllaç.

La majoria de les activitats es realitzaran a partir del 31 de gener i s'allargaran durant tot el mes de febrer, promocionant la importància dels nostres boscos en la lluita contra el canvi climàtic.

Des del CIEF s'espera que aquesta campanya fomente la consciència ambiental i la participació activa de la comunitat en la preservació dels nostres recursos naturals. La plantació d'arbres i arbustos no només contribueix a la bellesa del nostre entorn, sinó que juga un paper fonamental en la mitigació dels efectes del canvi climàtic i en la promoció d'un futur més sostenible per a la Comunitat Valenciana.

La Generalitat Valenciana, a través del Decret 17/1990, emès el 15 de gener pel Consell, oficialitzà el 31 de gener com el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana. Posteriorment, la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient publicà l'Ordre del 20 d'octubre de 1995, que regula la comercialització de plantes en els vivers forestals de la Generalitat Valenciana i la distribució de plantes amb motiu del Dia de l'Arbre.

Aquesta ordre estableix les pautes per a la lliurament gratuït de plantes a institucions educatives, organitzacions sense ànim de lucre, municipis i particulars per a la seva utilització en les campanyes de plantació durant el Dia de l'Arbre. Es requereix obtindre el permís dels propietaris dels terrenys on es realitzaran les plantacions, i s'enfatitza la importància de buscar orientació per part dels agents ambientals locals i experts forestals en quant a la metodologia adequada per a dur a terme les plantacions.

Twitter