Notícies

Ves enrere El director general del Medi Natural i Animal visita el Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana

El director general del Medi Natural i Animal visita el Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana

El director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal de la Comunitat València, CIEF, pertanyent a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, situat a Quart de Poblet (València).

La comitiva de la direcció general ha conegut de prop les línies de treball que desenvolupa el CIEF, dirigides a resoldre problemes directament relacionats amb la gestió de sistemes forestals i la conservació de la flora dels hàbitats naturals de la CV, així com els dos projectes europeus que gestiona el centre, LIFE Teixeres i LIFE RedBosques_Clima. Acompanyat per la subdirectora de Medi Natural i Animal, Gloria Romero i el director tècnic del centre, Emili Laguna, el director general ha recorregut les diferents zones de treball, com els tallers de llavors, patrimoni arbori, laboratoris i la zona de vivers, entre d’altres.

El CIEF és un centre consolidat de conservació de flora que integra el Banc de Llavors Forestals; l'equip del Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000 encarregat de la conservació i producció d'espècies de flora valenciana rara, endèmica i amenaça; sanitat forestal; restauració d'ecosistemes; la unitat de catalogació i gestió de l'arbratge monumental i singular i el banc de llavors de varietats tradicionals d'interés agrari.

És l'únic centre d'Espanya en el qual s'integren els bancs de germoplasma i vivers forestals i el banc de germoplasma de flora rara, endèmica i amenaçada. Des de la creació del Banc de Llavors forestals, el CIEF ha conformat una completa col·lecció de llavors dels hàbitats més representatius de tot el territori valencià.

Twitter