Notícies

Ves enrere Equip tècnic del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i del nou Banc Nacional de Germoplasma Forestal i de Flora Silvestre visita el CIEF

Equip tècnic del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i del nou Banc Nacional de Germoplasma Forestal i de Flora Silvestre visita el CIEF

Un equip format per personal tècnic de les subdireccions generals de Política Forestal i Lluita Contra la Desertització, i de Biodiversitat Terrestre i Marina del Ministeri, així com de la xarxa de nacional de Centres de Recursos Genètics Forestals, va visitar la setmana passada el CIEF. L'objectiu ha sigut conèixer les instal·lacions i com es gestiona i desenvolupa el treball dels equips dedicats a l'àrea forestal i de flora silvestre, perquè servisca de model per a les actuacions que han d'abordar-se des de l'Administració General de l'Estat.

L'any passat, mitjançant el Reial decret 159/2022, es va crear el Banc Nacional de Germoplasma Forestal i de Flora Silvestre. Les principals eines de conservació ex situ que regula aquesta Ordre són el Banc Nacional de Germoplasma Forestal i de Flora Silvestre i el Banc de Germoplasma Forestal i de Flora Silvestre en Xarxa. La novetat és la incorporació de la flora silvestre i la qualificada tradicionalment com a forestal en un mateix espai, de les quals el Ministeri només disposava de la relativa a l'àrea forestal.

En aquest sentit, el CIEF és l'únic centre espanyol on estan juntes les col·leccions del Banc de Llavors Forestals i el de Germoplasma de Flora Silvestre, per la qual cosa suposa l'única referència per a aquest nou banc nacional. En aquest cas el centre que l'albergarà serà el viver del Serranillo a Guadalajara.

A la visita, realitzada en dos dies, el 20 i el 24 de febrer, van assistir entre altres persones, Felipe Martín, cap d'àrea de recursos genètics forestals, dins de la subdirecció general de Política Forestal i Lluita contra la Desertització, Laura Prieto, tècnica principal de l'àrea, i Elena Pérez, directora del nou Banc Nacional de Germoplasma que s'està establint en el Centre de Recursos Genètics Forestals i viver del Serranillo (Guadalajara), a més de personal del viver del Ministeri a Alaquàs (València), de la subdirecció general de Biodiversitat Terrestre i Marina i de l'empresa Tragsa.

Twitter