Notícies

Ves enrere La comissió de seguiment realitza la segona visita al projecte LIFE Teixeres

La comissió de seguiment realitza la segona visita al projecte LIFE Teixeres

Els dies 23 i 24 de març, l'agència Neemo, designada per la Comissió Europea per al seguiment dels projectes LIFE, va visitar el CIEF per a conéixer els avanços de LIFE Teixeres. Es tracta de la segona visita que realitza la monitora Ainhoa Darquistade Fabrique des que es van iniciar els treballs.

La primera jornada es va dedicar íntegrament a la revisió de l'estat de les accions i les qüestions financeres. L'equip que integra el projecte LIFE20 NAT/ES/001128 LIFE TEIXERES, format per representants de CIEF-GVA, Emilio Laguna i de CIEF-VAERSA, Daniel Arizpe, Sela Huesca, Jordi Torrijos i Ana Cebrián van ser els encarregats de realitzar les presentacions amb l'estat d'execució de cadascuna de les accions.

D'altra banda, la segona jornada es va dedicar a la visita de camp, a la qual es va unir també la tècnica de la Direcció Territorial, Sandra Castro, el tècnic de microreserves, Josep Cardà, diversos agents mediambientals de la zona i el director del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Miquel Ibáñez.

La comitiva es va desplaçar al Parc Natural de la Tinença de Benifassà, la primera de les zones en les quals han començat els treballs de plantació. A més, es va aprofitar per a conéixer el viver de la Generalitat Valenciana de Forn del Vidre, en el qual es recolza el LIFE Teixeres.

Actualment, el projecte, que té una duració de cinc anys 2021-2026, està pròxim a arribar al seu equador.

LIFE Teixeres el du a terme la Conselleria de Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica y VAERSA amb la coordinació tècnica del CIEF i té com a missió principal la "Conservació i restauració de boscos relictes de Teix". L'objectiu és millorar l'estat de conservació i la capacitat de resiliència dels boscos mediterranis de teix en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, davant l'efecte advers del canvi climàtic, entre d’altres.

Twitter