Notícies

Ves enrere LIFE Teixeres organitza una plantació de teixos en Andilla amb alumnat del CIP FP Cheste amb motiu del Dia de l’Arbre

LIFE Teixeres organitza una plantació de teixos en Andilla amb alumnat del CIP FP Cheste amb motiu del Dia de l’Arbre

  • La plantació de teixos i altres espècies amenaçades es va dur a terme el passat 31 de gener.
  • L’actuació va ser organitzada per LIFE Teixeres juntament amb l’equip de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000.

El passat 31 de gener es va dur a terme una plantació de teixos i altres espècies amenaçades en Andilla (València) amb motiu del Dia de l’Arbre, organitzada per LIFE Teixeres i l’equip de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000, la qual va comptar amb la col·laboració de l’alumnat del cicle formatiu de Gestió Forestal i del Medi Natural del CIP FP Cheste.

Una vintena d’alumnes van visitar les zones d’actuació del projecte europeu LIFE Teixeres i van participar en la plantació de teixos i altres espècies amenaçades. A més, van conéixer en què consisteix aquest projecte, que suposa la major intervenció duta a terme fins a la data per a la millora de l’hàbitat del teix (Taxus baccata) en territori valencià, amb actuacions previstes en 55 punts de 10 espais de la Xarxa Natura 2000 entre 2021 i 2026.

La plantació de teix i altres espècies del seu hàbitat és una de les actuacions dutes a terme per l’equip de LIFE Teixeres per a reforçar la capacitat de resiliència dels boscs de teix davant amenaces com el baix reclutament de nous individus, la fragmentació, la dispersió o la brostejada d’herbívors.

El projecte LIFE Teixeres (LIFE20NATES001128) ha estat impulsat pel Centre per a la Investigació i l'Experimentació Forestal (CIEF) i el Servei d’Ordenació i Gestió Forestal, dependents de la Direcció General de Medi Natural i Animal de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, i compta amb VAERSA com a beneficiari associat.

Twitter