Notícies

Ves enrere Reunió de coordinació de la Xarxa Bioclima amb els Parcs Naturals

Reunió de coordinació de la Xarxa Bioclima amb els Parcs Naturals

La Xarxa Bioclima ha donat un nou pas endavant amb la celebració d'una reunió el 10 de novembre de 2021 entre els responsables del projecte del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, CSIC-UV-GV), el CIEF i els Parcs Naturals implicats. La reunió, en format mixt presencial i virtual, s'ha fet a les instal·lacions del CIEF.

Els tècnics i directors del Parcs Naturals han pogut conèixer de primera mà el funcionament del projecte i la importància de les xarxes de seguiment de la biodiversitat davant els efectes del canvi climàtic, amb l'exemple d'altres casos d'àmbit europeu i mundial. Així mateix, els responsables del projecte han explicat al detall el funcionament del protocol de mostreig en les parcel·les permanents de la Xarxa.

En conjunt, el projecte comptarà amb una setantena de parcel·les permanents, situades en vint hàbitats prioritaris del territori valencià.

Una part important de la trobada s'ha dedicat a resoldre dubtes i compartir idees i propostes per part del personal dels Parcs, la implicació dels quals serà fonamental en les tasques de monitoratge de les dades. A banda de les dades obtingudes de les parcel·les, també es preveu fer un seguiment de dades de fenologia d'espècies representatives de cada parc, la qual cosa pot obrir la porta a activitats de ciència ciutadana relacionades amb la Xarxa Bioclima.

En un futur pròxim les dades recol·lectades s'emmagatzemaran i romandran accessibles en obert, al Banc de Dades de Biodiversitat de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per tal que altres científics i persones interessades puguen observar els canvis registrats.

Documentació

Listado documentos

Twitter