Notícies

Ves enrere Es presenta el 2on volum del Catàleg d'Arbratge Monumental de Riba-roja de Túria, amb col·laboració del CIEF

Es presenta el 2on volum del Catàleg d'Arbratge Monumental de Riba-roja de Túria, amb col·laboració del CIEF

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat el segon volum del Catàleg d'Arbratge Monumental i Singular, elaborat amb la col·laboració dels tècnics de Patrimoni Arbori Monumental del CIEF. El catàleg aplega la descripció de 20 arbres inclosos en la darrera actualització del Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana. Sumats als 26 arbres inclosos al primer volum, en conjunt Riba-roja compta amb 46 arbres protegits.

El Catàleg de Riba-roja ha comptat també amb la participació ciutadana, amb aportació de fonts orals, escrites i gràfiques en relació als exemplars que apareixen. El municipi de Riba-roja és un dels més actius en la difusió del seu patrimoni arbori; ha editat diferents publicacions divulgatives, com el Catàleg, i va impulsar la candidatura del Plàtan de Traver, l'arbre local emblemàtic, a Arbre Europeu de l'any 2017. Les accions s'emmarquen dins el programa EcoRiba, que també inclou el Pla Estratègic d'Arbrat Riba-roja 2030, un compromís de plantació de 2030 arbres en resposta als efectes adversos produïts pels incendis de l'Amazònia i d'Austràlia, així com el del Parc Natural del Túria del març passat.

Riba-roja de Túria és el municipi amb més arbres protegits dins els límits del Parc Natural del Túria. És tracta d'un terme molt extens que comptava amb grans finques, de les quals resten com a testimonis un nombre important d'arbres singulars i conjunts arboris. El CIEF hi ha dut a terme nombroses actuacions en els darrers anys, principalment avaluació d'exemplars per comprovar si compleixen els requisits per a ser protegits per llei, podes i altres tasques de manteniment.

Twitter