Notícies

Ves enrere Seminari en línia LIFERedBosques_Clima “És el foc una ferramenta per a generar paisatges resilients al canvi climàtic?”

Seminari en línia LIFERedBosques_Clima “És el foc una ferramenta per a generar paisatges resilients al canvi climàtic?”

El projecte LIFERedBosques_Clima del qual participa VAERSA-CIEF i la Generalitat Valenciana va celebrar el seminari en línia que va portar per títol: “És el foc una ferramenta per a generar paisatges resilients al canvi climàtic?”. En ell es va abordar la possibilitat de les cremes prescrites com una ferramenta de gestió forestal dirigida a incrementar l'heterogeneïtat i reduir la biomassa. Punxa ací per a veure el seminari.

Una de les principals alternatives d'adaptació al canvi climàtic dels paisatges forestals mediterranis és la generació de mosaics heterogenis. Durant la jornada es van discutir els efectes del foc sobre els ecosistemes, la seua aplicabilitat com a ferramenta de gestió en les àrees protegides, les oportunitats que oferix i també els riscos que representa.

Esta acció s'emmarca en la línia de transferència de coneixement que està generant el projecte. Es tracta del tercer seminari en línia que organitza el projecte des que va començar. Els anteriors s'han dedicat a la “Vulnerabilitat dels Boscos enfront del Canvi Climàtic” i “Solucions naturals per a la creació i manteniment de mosaics resilients al canvi climàtic”.

Este projecte europeu, LIFERedBosques_Clima, té com a objectiu aconseguir una major capacitat d'adaptació al canvi climàtic en els boscos, promovent una gestió forestal amb objectius de conservació (promoció de la maduresa, augment de l'heterogeneïtat i de la biodiversitat) sota el paraigua del concepte de la “Adaptació basada en Ecosistemes”.

Twitter