Notícies

Ves enrere Un projecte pilot reforçarà la recuperació de l'Estepa de Cartagena a Serra

Un projecte pilot reforçarà la recuperació de l'Estepa de Cartagena a Serra

El projecte pilot "M'agrada l'estepa de Cartagena", impulsat pel Parc Natural de la Serra Calderona en col·laboració amb el CIEF, l'Ajuntament de Serra i l'escola Sant Josep, té per objectiu posar en valor i donar difusió a la recuperació de l'Estepa de Cartagena (Cistus heterophyllus subsp. carthaginensis). Es tracta del tàxon no extint més amenaçat de l'estat espanyol, la qual cosa representa un desafiament per a la biologia de la conservació. L'Estepa de Cartagena s'inclou en un Pla de Recuperació del servei de Vida Silvestre de la direcció general de Medi Ambient, que du a terme el CIEF.

Aquest projecte d'educació ambiental comença a Serra (Camp de Túria), però té la intenció d'ampliar-se a altres localitats del Parc Natural implicant-hi la població escolar. Entre les accions previstes hi ha activitats divulgatives entre la comunitat educativa i en el tallers municipals, plantació d'un jardí experimental amb Estepa de Cartagena dins l'escola, plantació en els jardins municipals de Serra, així com el manteniment de les plantacions.

Les primeres activitats ja han començat amb presentacions divulgatives i la lectura amb els alumnes de l'escola del conte Descobreix l'Estepa de Cartagena, elaborat en el marc del projecte de recuperació de l'espècie de la regió de Múrcia. També s'han posat en marxa les plantacions, dins el recinte del centre educatiu i en els diferents espais del municipi previstos.

El projecte treballa amb l'Estepa de Cartagena, especie emblemàtica, amb els objectius de donar a conèixer la problemàtica de la seua conservació, però també de millorar la gestió del Parc i afavorir el desenvolupament d'una consciència ambiental entre la ciutadania. En aquest sentit "M'agrada l'estepa de Cartagena" dona el primer pas a Serra, una població propera a la Pobla de Vallbona, el municipi on es va trobar fortuïtament l'únic representant silvestre mundial de l'espècie.

Twitter