Informes Previozono

Organismes

Portals

Informe del día

informe del día

informe 30-09-2023

Temps estiuenc i reforç dels nivells d'ozó entorn de valors moderats.

fuente: EUMETSAT.

Es prolonguen en el temps les condicions meteorològiques d'estabilitat atmosfèrica que assegurarà uns dies de bon temps més enllà del cap de setmana, amb nivells d'ozó que es mantindran sense molts canvis, ja notablement moderats per l'època de l'any.

Anàlisi

La jornada del divendres va mantindre la continuïtat meteorològica de dies previs, sempre sota la presència de les altes pressions continentals, que asseguren un temps estable, assolellat i càlid. Les concentracions d'ozó van respondre amb un lleuger reforç, en una tendència creixent, que les situa encara en valors moderats, alguna cosa per davall dels normals del mes en curs, sempre molt allunyades de les referències legals.

Previsió

S'inicia el cap de setmana amb un reforç de les altes pressions Peninsulars, amb una dorsal en altura amb l'entrada d'aire càlid meridional, que afavorirà una pujada de temperatures, amb intensificació dels trets estivals del temps, situació que previsiblement es prolongarà durant alguns dies més de la setmana entrant. Amb vents predominantment locals, les condicions favorables per a la formació d'ozó en els nivells baixos de l'atmosfera mantindran els nivells sense grans canvis, o en lleugera tendència a l'alça, sense que es contemple cap risc que pogueren aconseguir qualsevol dels límits legals en cap punt del territori de la Comunitat.

Gràfiques


Valors promedi (blau) i màxim horari (roig) registrats durant la jornada de vigilància.

Diferència entre la concentració mínima i la concentració màxima horaries durant el període de vigilància.

Valoració de les concentracions promedi (verd) i màxima horària (marró) en relació a les normals per al mes en curs. Els valors positius reflexen un estat per damunt dels nivells habituals.

Evolució respecte a la jornada anterior de la concentració mitjana (taronja) i màxima horària (verd)

Recomanacions

No es considera necessària l'adopció de mesures preventives de caràcter especial davant l'evolució esperable de les concentracions d'ozó. Per a una informació més detallada per municipi consultar la web www.agroambient.gva.es/es/web/calidad-ambiental/datos-on-line, on es mostren els registres per estacions, l'índex de qualitat de l'aire i recomanacions més concretes per a la salut.

Mapa meteorològic d'isobares vàlid per a les 12:00

Arxiu de dades