Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere Curs Noves Tecnologies Aplicades en la Restauració d'Explotacions Mineres

Curs Noves Tecnologies Aplicades en la Restauració d'Explotacions Mineres

Els passats dies 8, 9 i 10 de juliol va tenir lloc el primer bloc del Curs Noves Tecnologies Aplicades en la Restauració d'Explotacions Mineres, en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Montes, Forestal i del Medi Natural, organitzat pel projecte LIFE TECMINE i la Fundació Conde del Valle de Salazar.

Aquest curs s'ha dividit en 2 blocs. El primer bloc s'ha impartit aquest mes de juliol i el segon bloc tindrà lloc el pròxim 30 de setembre i 1 d'octubre. El curs ha comptat amb 45 assistents, arribant a l'aforament complet.

Aquesta formació de caràcter tècnic i dirigit a professionals del sector miner ha aconseguit mobilitzar a tècnics de tot el territori espanyol i reunir en una mateixa sala a consultors, promotors i directors facultatius d'explotacions mineres.

Els assistents s'han format en les noves tecnologies aplicades en restauració d'explotacions mineres que s'estan desenvolupant en el camp de la geomorfología, hidrologia, edafologia i establiment de la vegetació. Per a açò, s'ha comptat amb experts de cada camp amb una àmplia trajectòria professional procedents de diferents universitats, centres de recerca, empreses mineres i administracions públiques.

Aquest primer bloc ha inclòs la visita de camp a la mina Fortuna (projecte LIFE TECMINE) a Ademús, on s'ha dut a terme la restauració d'una part de la mina amb noves tècniques com el mètode GeoFluv o la creació de microcuencas per a augmentar l'eficiència de la captació de l'aigua de pluja pels plantons. Aquestes i altres tècniques han sigut desenvolupades en les jornades de ponències.

El curs ha tingut molt bon acolliment per part del sector. Els assistents han mostrat molt interès per les ponències i s'ha creat un ambient de debat, diàleg i interacció entre administracions, empreses i universitats molt necessari i reclamat per les diferents parts.

Des del projecte LIFE TECMINE volem agrair a organitzadors, patrocinadors, col·laboradors, ponents i assistents que han fet possible que aquest curs tinga lloc, així com la implicació de totes les parts.

Curso Nuevas Tecnologías Aplicadas en la Restauración de Explotaciones Mineras

Curso Nuevas Tecnologías Aplicadas en la Restauración de Explotaciones Mineras

Curso Nuevas Tecnologías Aplicadas en la Restauración de Explotaciones Mineras

Curso Nuevas Tecnologías Aplicadas en la Restauración de Explotaciones Mineras

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.