Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere El Projecte LIFE TECMINE, protagonista del Congrés Internacional Mine Closure 2019

El Projecte LIFE TECMINE, protagonista del Congrés Internacional Mine Closure 2019

El projecte LIFE TECMINE està sent protagonista destacat en el 13th International Conference on Mine Closure 2019, que s'està celebrant en Perth entre l'1 i el 7 de setembre de 2019, organitzat per l'Australian Centre for Geomechanics, CSIRO-University of Western Australia.

Previ a les jornades del congrés s'han programat diferents tallers pràctics. El taller sobre Landform Design and Modelling for Mine Rehabilitation and Closure ha sigut co-organitzat i liderat per José Fco Martín Duque de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), soci del projecte LIFE TECMINE.

Els 105 participants del taller van haver de realitzar un exercici pràctic sobre com restaurarien, amb un enfocament geomorfològic, la mina Fortuna partint de la informació de proporcionada per la UCM.

El plantejament i resolució va resultar d'enorme interès per a tots els participants, els qui van felicitar als organitzadors per l'aprenentatge que va suposar aquest cas. Aquesta activitat contribueix a la difusió del projecte i la formació de professionals de diferents països, l'intercanvi de coneixements i la replicabilidad en altres regions del món.

En la jornada de conferències del 3 de setembre de 2019 es va realitzar una comunicació específica centrada en el cas de la restauració de la mina Fortuna en el marc del projecte LIFE TECMINE, Geomorphic rehabilitation in Europe: recognition as best available technology and its role in LIFE projects.

Més de 500 persones han assistit a aquest important congrés de repercussió internacional i en el qual LIFE TECMINE ha destacat tant en les conferències com en els tallers pràctics. L'article científic presentat per la UCM sobre el projecte LIFE TECMINE i la resta d'intervencions ja estan publicades en la pàgina web Australian Centre for Geomechanics.

La presència del projecte TECMINE en aquest congrés contribueix a la difusió de les millors tècniques de restauració geomorfològica, explicant el projecte TECMINE a nivell mundial i en un fòrum tècnic i especialitzat amb gran interès tant en les tècniques com en el projecte LIFE TECMINE.

A més, aquest esdeveniment és una fita important en el desenvolupament del projecte, per la projecció internacional que suposa i la difusió de les tècniques que s'estan emprant a Europa en un país com Austràlia, amb una important activitat minera de primer nivell a escala mundial.

La presència del projecte TECMINE continuarà a Austràlia en sengles conferències impartides per José Fco. Martín Duque en la Curtin University (Perth, Western Australia) i en la University of Newcastle (Newcastle, New South Wales).

Descarrega l'article científic presentat per la UCM (arxiu PDF, 3,7MB)

MIne closure 2019

Mine Closure 2019

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.