Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere CONFERÈNCIA FINAL PROJECTE LIFE TECMINE “TÈCNIQUES INNOVADORES PER A LA RESTAURACIÓ DE MINES”

CONFERÈNCIA FINAL PROJECTE LIFE TECMINE “TÈCNIQUES INNOVADORES PER A LA RESTAURACIÓ DE MINES”

El pròxim dia 31 de març, se celebrarà la CONFERÈNCIA FINAL del projecte LIFE TECMINE a la Universitat Politècnica de València (UPV).

Tindrem l'oportunitat de conéixer els resultats i les lliçons apreses del projecte després de quasi tres anys de seguiment després de finalitzar els treballs de restauració.

La conferència s'estructurarà en blocs, primer coneixerem la situació de la mineria en la Comunitat Valenciana i les dades generals del projecte LIFE TECMINE.

A continuació, es comentaran els beneficis de la restauració geomorfològica emprada, així com els efectes sobre el control de l'erosió i la disponibilitat d'aigua. Per a això comptarem amb la intervenció de l'empresa SIBELCO, la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i la Universitat de Saragossa (UNIZAR).

Seguint a aquest bloc, s'explicarà el procés de recuperació del sòl i de la biodiversitat, des de la planificació fins a la valoració dels serveis ecosistèmics. En aquest bloc comptarem amb l'equip del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) i la Fundació Tormes.

Per a continuar, l'equip de VAERSA presentarà les noves Guies tècniques de suport a la redacció i avaluació dels projectes de restauració de mines, així com els resultats obtinguts de les accions de transferència i networking dutes a terme durant més de 4 anys. 

Finalment, se celebrarà una taula redona on es debatrà sobre l'evolució de la mineria responsable i la Clausura de la Conferència.

Pot seguir la Conferència de manera presencial o via streaming. 

Descarregue el programa de la Conferència.

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.