Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere La Comissió Europea revela els 9 finalistes als Premis LIFE 2023

La Comissió Europea revela els 9 finalistes als Premis LIFE 2023

Cada any, els Premis LIFE reconeixen l'excel·lència dels projectes agrupats en tres categories:

  • la Protecció de la Naturalesa, 
  • el Medi Ambient,
  • l'Acció pel Clima.

El projecte LIFE TECMINE amb les seues tècniques innovadores de restauració de mines en espais naturals és finalista en la categoria de Medi Ambient. Els altres dos projectes nominats en aqueixa categoria tracten sobre el canvi d'actitud davant el desaprofitament alimentari i sobre la introducció de nous bioestimulantes orgànics en l'agricultura.

Respecte als projectes finalistes en les altres dues categories de Protecció de la Naturalesa i Acció pel Clima, l'edició d'enguany comprén projectes com la reintroducció de linxs, la millora i conservació d'hàbitats, la conservació de la dinàmica natural de sistemes fluvials, estratègies d'adaptació al canvi climàtic, la reducció d'emissions de CO₂ i la creació d'una xarxa europea per a la mobilitat sostenible en les universitats.

Els membres que componen el jurat són personalitats destacades dins de l'àmbit mediambiental. En aquesta edició, el jurat està format per l'alcalde de Tallinn, la Capital Verda Europea de l'any 2023, la periodista responsable de comunicació del projecte guanyador del Premi LIFE 2022 en la categoria de Medi Ambient i un professional agrònom, expert assessor en recursos naturals.

El jurat seleccionarà a un guanyador de cadascuna de les categories.

D'altra banda, el públic podrà votar pel seu projecte favorit. El projecte amb més vots rebrà el Premi Ciutadà LIFE. A la fi d'abril s'obrirà la votació i publicarem l'enllaç.

El lliurament de premis està prevista per al 6 de juny de 2023 a les 17.30 h en l'Edifici Carlemany a Brussel·les. La cerimònia s'engloba en els actes de celebració de la Setmana Verda Europea 2023.


 

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.