Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere LIFE TECMINE en la tercera edició de l'UVRA

LIFE TECMINE en la tercera edició de l'UVRA

Els passats dies 25, 26 i 27 de juny va tenir lloc la tercera edició de la Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús (UVRA) que organitzen la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València al costat del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la Diputació de València.

Enguany, amb el lema "El Rincón impulsa paisatges d'oportunitat", hem presentat el projecte LIFE TECMINE, el qual restaura la mina Fortuna (Ademús) amb mètodes nous que integren la zona restaurada en el paisatge, prevenen els processos erosius i permeten la colonització de la fauna i la flora autòctona.

A més de generar un nou ecosistema, aquest nou paisatge es converteix en un espai per als habitants del Racó i els visitants, on es podrà practicar senderisme, observació de la fauna i altres activitats educatives com recórrer la ruta interpretativa de la mina Fortuna i conèixer les tècniques empleades en el projecte a través dels panells que allí trobaràs.

El nou paisatge de la mina Fortuna pretén impulsar l'activitat econòmica del Racó, ja que es converteix en un nou recurs natural d'alt valor afegit, tant des del punt de vista del medi ambient com per l'interès tècnic i científic del projecte TECMINE.

En aquest sentit, el projecte LIFE TECMINE és un referent de la restauració ecològica tant a nivell nacional com a europeu. Científics, professionals i empreses visiten El Racó per a conèixer el projecte, i, per tant, l'entorn i la zona. Açò contribueix a situar al Racó d'Ademús en el mapa, tant dins com fora d'Espanya, atorgant-li un distintiu en riquesa natural, paisatgística, turística, d'oci i gastronomia, i, ara també, d'interès científic.

Gran part dels assistents a l'UVRA i habitants d'Ademús i voltants, van participar el dia 28 de juny a la jornada de portes obertes de la mina Fortuna, durant la qual es va fer una visita guiada per la ruta interpretativa que recorre la mina.

Els participants, de diferents edats, van mostrar gran interès pel projecte i satisfacció pel nou paisatge de la zona.

Jornades de ponències i tallers de la tercera edició de la Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús (UVRA)

Tercera edición UVRATERCERA EDICIÓN UVRA

Jornada de portes obertes en la mina Fortuna

JORNADA DE PUERTAS ABIERTAS MINA FORTUNA

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.