Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere LIFE TECMINE participa en la visita al projecte LIFE RIBERMINE

LIFE TECMINE participa en la visita al projecte LIFE RIBERMINE

El projecte LIFE TECMINE, coordinat i liderat pel Servici d'Ordenació i Gestió Forestal de la Direcció General del Medi natural i Animal i finançat per la Unió Europea, està en el seu període AFTER LIFE, que comprén des de 2022 fins a maig del 2025.

La visita del 24 de maig s'emmarca en el AFTER LIFE PLAN. Durant este període, es duen a terme una sèrie d'accions divulgatives i formatives dirigides a professionals d'empreses i administracions l'objectiu de les quals és la transferència del coneixement en matèria de restauració de mines.

La visita tècnica a la mina “Santa Engracia” en Peñalén, Guadalajara, va ser organitzada per la Xarxa de Restauració de Mines i Pedreres en col·laboració amb el projecte LIFE RIBERMINE.
Durant la visita, es va observar l'estat de la restauració després de les tècniques i metodologies emprades. Les labors de restauració dutes a terme en el projecte van seguir tres fases:

  • Remodelat topogràfic del front miner (amb el mètode talús Royal) i de runars exteriors (seguint la metodologia GeoFluvTM la mateixa que es va utilitzar en el projecte LIFE TECMINE).
  • Creació de tecnosòls.
  • Mètodes avantguardistes de revegetació.

A la jornada van assistir al voltant de 40 representants de diferents empreses públiques i privades sòcies de la Xarxa de Restauració de Mines i Pedreres. La Xarxa sorgix com a resultat del projecte LIFE TECMINE gràcies als socis i col·laboradors que van participar en el projecte. És la primera xarxa d'este tipus que s'origina a Espanya i actualment engloba a més de 140 membres.

 

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.