Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere Presentació del projecte LIFE TECMINE en la Mesa Forestal

Presentació del projecte LIFE TECMINE en la Mesa Forestal

El passat dia 20 de novembre va tenir lloc la presentació del Projecte LIFE TECMINE (Innovative Techniques for Mine Restoration) en la reunió de la Mesa Forestal celebrada a València.

TECMINE és un projecte finançat pel Programa Europeu LIFE, que proposa tècniques innovadores de restauració de mines en espais naturals.

Els socis del projecte són:

  • Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, com a promotora i coordinadora del projecte
  • Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), com a experts en tècniques de restauració ecològica en la regió mediterrània
  • SIBELCO MINERALS, S.A, com a propietària de la mina a restaurar i professionals del sector miner
  • Universitat Complutense de Madrid, com a experts en tècniques de restauració geomorfològica
  • Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus S.A. (VAERSA), duent a terme les funcions d'assistència a la coordinació del projecte, suport tècnic (producció de planta i restauració de mines) i difusió del projecte.

El projecte es localitza en el Racó d'Ademús, en la província de València, on es durà a terme la restauració ambiental d'una explotació minera després del cessament de la seua activitat.

La durada del projecte és de 4 anys, finalitzant al novembre de 2021.

El pressupost total del projecte és de 1.589.256€ i més de la meitat del mateix està cofinançat per la Unió Europea (59,76%).

El projecte LIFE TECMINE suposa una oportunitat tant per a l'Administració encarregada de vetlar pel compliment de la legislació ambiental en matèria de restauració de mines, com per al sector miner, responsable de dur a terme l'explotació dels recursos minerals de forma sostenible. S'espera obtenir eines pràctiques per a implementar i avaluar les tècniques propostes en aquest projecte, que permeten la replicabilitat en altres zones de similars condicions.

Una vegada finalitzades les obres de restauració, s'espera obtenir un espai natural de 13,5 hectàrees totalment integrat en el paisatge, en el qual els tradicionals problemes que apareixen després de la restauració de mines com l'erosió i la falta de biodiversitat, estaran esmenats o minimitzats.

Aquest nou espai podrà acollir nous usos socials i culturals, com activitats d'oci, així com pedagògiques, que afavoriran la creació de nous llocs de treball i millora del teixit empresarial a nivell local. A més, servirà per a posar en valor el patrimoni natural de la regió mediterrània i l'harmonització de les activitats econòmiques amb el medi ambient.

Reunió de la Mesa Forestal del 20.11.17

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.