NOVETATS

Ves enrere Campanya #zeroabandons

Campanya #zeroabandons

Per molt que el dia s'ennuvole i tot isca del revés, arribes a casa i t'oblides de tot el dolent gràcies a ell, que et rep com si sabera que et fa falta tot el seu suport. Perquè sí, les mascotes poden marcar la diferència i és tan necessari potenciar tot eixe paper beneficiós que exercixen per a l'ésser humà com protegir-les de la seua major amenaça, l'abandó.En estes vacacions d'estiu en les quals cuidar d'ells pot suposar un esforç extra, cal no oblidar que ells sempre són ací. L'abandó reflectix una falta d'empatia i compromís per part de les persones cap als éssers vius que depenen de nosaltres i la Generalitat vol implicar-se per a conscienciar a la població que no es pot confondre els animals amb objectes.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i territori, Salomé Pradas, ha destacat que amb esta campanya es perseguix “situar-nos a l'avantguarda real de l'abandó zero i abordar de manera integral l'atenció i la cura dels animals de companyia”. En este sentit, considera que és molt important l'impuls de mesures per a conscienciar a la ciutadania en la cura d'estos éssers vius que necessiten benestar, amor i qualitat de vida.

Qüestions com l'adopció responsable de mascotes, l'esterilització per a evitar la superpoblació, l'educació en la cura i el respecte cap als animals s'erigixen com a factors clau. Només a través d'un canvi d'actitud que promoga el benestar animal podrem reduir l'abandó de mascotes i garantir una convivència harmoniosa entre humans i animals.
“Perquè no sols parlem de frenar l'abandó, sinó mantindre la labor social i terapèutica dels animals de companyia”, ha subratllat Salomé Pradas. “En teràpies amb animals s'ha demostrat el poder curatiu de les mascotes en persones majors o malalts, ja que es crea un vincle especial”, ha afegit la consellera.

En definitiva, cal no oblidar que són part de la nostra família i que no mereixen que els abandonem. Perquè ells mai ho farien. Cada vegada és més fàcil viatjar amb la nostra mascota i hi ha una gran quantitat de llocs on poder deixar-los fora dels nostres domicilis durant les vacacions. Els nostres gossos i gats són un company lleial durant tota la seua vida, ells ens donen un carinyo i una fidelitat absoluta. No oblidem que són els que sempre ens esperen en arribar a casa. Fem que continue sent així.