NOVETATS

Ves enrere El projecte LIFE TECMINE, promogut pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal de la Direcció General del Medi natural i Animal, present en el Congrés de Conservació de Plantes i Restauració d'Ecosistemes al Mediterrani

El projecte LIFE TECMINE, promogut pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal de la Direcció General del Medi natural i Animal, present en el Congrés de Conservació de Plantes i Restauració d'Ecosistemes al Mediterrani

Del 23 al 27 d'octubre de 2023 ha tingut lloc la 4a Setmana Mediterrània de la Conservació de Plantes al Jardí Botànic de València.


 

Entrada del congreso 

Esta quarta edició s'ha desenvolupat per primera vegada a Espanya. Les anteriors edicions van tindre lloc a Montenegro (2016), Malta (2018) i Grècia (2021).

Estos congressos es van iniciar sota el paraigua de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) en 2016. Suposen una oportunitat de diàleg entre especialistes i persones interessades en la investigació i la gestió de la naturalesa, en particular en la conservació de les plantes silvestres i els seus hàbitats al Mediterrani. En esta edició s'ha ampliat l'objectiu inicial de conservació d'espècies i relacions entre elles, amb la recuperació d'hàbitats.

El projecte LIFE TECMINE ha presentat un pòster que recull les tècniques innovadores utilitzades en la restauració ambiental de la Mina Fortuna (Ademuz).
 


 

 


 

LIFE TECMINE en la presentació de pòster

La sessió va tindre lloc el dimecres 25 d'octubre i en la mateixa va participar el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), soci del projecte TECMINE. Va presentar una comunicació oral sobre els processos hidrològics que han condicionat l'èxit de la restauració en la Mina Fortuna i un pòster amb els resultats obtinguts en el projecte LIFE TECMINE.