Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

NOVETATS

Ves enrere L'Administració Forestal promou la participació ciutadana en el Racó d'Ademús

L'Administració Forestal promou la participació ciutadana en el Racó d'Ademús

El Servei d'Ordenació i Gestió Forestal de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural està impulsant un projecte "LIFE" per a posar en valor les funcions ambientals, econòmiques i socials d'un espai afectat per l'activitat minera en el passat.

La restauració té per objecte la remodelació del relleu, recuperació de llacunes i la plantació de diferents espècies vegetals que donaran lloc a hàbitats rics en biodiversitat (fauna i flora). A més, es preveu potenciar l'ús públic d'aquest espai, creant noves oportunitats de desenvolupament econòmic en la zona.

En aquest context, l'administració aposta per la participació ciutadana des de l'inici del projecte, ara en fase de redacció, per a determinar les prioritats sobre l'ús i gaudi de l'espai a recuperar. La població local és la principal usuària i beneficiària dels resultats del projecte i per açò que la seua opinió és molt important.

El taller, que va tenir lloc el passat 1 de juny de 2017, en les instal·lacions del Parc Natural de la la Pobla de Sant Miquel, va reunir a agents socials implicats directament en el desenvolupament sostenible de la zona: agents mediambientals, ajuntaments (Ademús, Riodeva i la Pobla de Sant Miquel), associacions ambientals i de turisme rural, centres educatius i representants de l'Institut Valencià de la Joventut. També vam tenir la presència de l'adreça del Parc Natural i de la secció de Gestió de Muntanyes de Terol del Govern d'Aragó.

Durant el taller es van arreplegar les necessitats de tots els grups d'interès i les seues propostes per a potenciar i dinamitzar l'ús públic de la zona que es va a restaurar en l'àmbit del projecte LIFE.

L'Administració Forestal és conscient que la participació social és crucial per a aconseguir els objectius del projecte i, per tant, l'èxit del desenvolupament sostenible de les zones rurals del Racó d'Ademús.

 

Els agents locals debaten i aporten idees per a dinamitzar l'ús públic de la zona que es va a restaurar