Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

NOVETATS

Ves enrere La Direcció general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental participa en el 40 aniversari de l'associació del marbre d'Alacant

La Direcció general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental participa en el 40 aniversari de l'associació del marbre d'Alacant

Una representació de la Direcció general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental que coordina el Projecte LIFE TECMINE (Innovative Techniques for Mine Restoration), va acudir el passat 12 de desembre, a la celebració del 40 aniversari de l'associació del marbre d'Alacant.

L'estreta vinculació entre l'àmbit forestal i el sector miner justifica la necessitat d'establir canals de cooperació tant entre administracions públiques com amb les empreses privades.

L'acte organitzat per l'Associació Marbre d'Alacant va comptar amb la presència del Conseller d'Economia Sostenible Rafael Climent i del Molt Honorable President Ximo Puig que va donar a conèixer, en presència del Rector D. Manuel Palomar, la creació de la nova Càtedra del Marbre en la Universitat d'Alacant i va insistir en la necessitat d'establir una estratègia comuna.

La jornada va ser intensa i extensa. Va començar l'acte d'inauguració en la Casa del Marbre i el Vi del Pinós, va continuar en el jaciment de Crema Marfil del Monte Coto de Pinoso, la major pedrera de marbre a cel obert d'Europa. Una visita que es va aprofitar per a inaugurar un mirador que servirà de punt de partida per a la Ruta del Marbre. Posteriorment els assistents van conèixer la primera restauració ambiental d'un abocador de residus, regenerant el paisatge i reforestant amb espècies autòctones. De fet, l'Associació té ja previst actuar en altres cinc localitzacions de la comarca, en dues de les quals ja s'han iniciat els treballs.

El programa va incloure, a més, la visita a l'òrgan del Santuari de la Magdalena de Novelda, que és l'únic del món construït solament amb marbre.

Pedrera de Crema Marfil del Monte Coto de Pinoso

Inauguració mirador

Órgan del Santuari de La Magdalena de Novelda