Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

NOVETATS

Ves enrere La Generalitat Valenciana dóna suport a la investigació forestal

La Generalitat Valenciana dóna suport a la investigació forestal

El passat 30 de juny la Direcció General de Medi natural i d'Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va visitar les parcel·les experimentals de diversos projectes d'investigació de la Universitat Politècnica de València (UPV) en matèria de treballs silvícoles per a una gestió forestal sostenible i adaptada al canvi climàtic. En concret van assistir el Subdirector General de Medi natural, juntament amb els caps de servei d'Ordenació i Gestió Forestal; Vida Silvestre, Caça i Pesca, així com tècnics de gestió forestal i de protecció d'espècies, així com científics de la Universitat Politècnica de València

El grup visitant va recórrer les parcel·les experimentals situades en la forest número 154 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública de la província de València, denominat, La Hunde y La Palomera i pertanyent a la Generalitat.

En la forest La Hunde y La Palomera s'han instal·lat unes parcel·les permanents de Pinus halepensis en les quals la UPV està aplicant des de 2009 els tractaments i models de gestió més plausibles a aquesta mena de massa forestal amb l'objectiu de traure conclusions per a la gestió de les masses més habituals.

Altres parcel·les estan destinades a l'aplicació de tractaments silvícoles orientades a millorar l'adaptació dels boscos enfront del canvi climàtic. En aquest cas es quantifiquen les millores en aigua, carboni, resiliència climàtica i al foc associades a la gestió forestal mitjançant el desenvolupament d'una silvicultura eco-piro-hidrològica, indicada per a masses forestals mediterrànies d'escassa productivitat.

Durant la visita, es va estudiar la possibilitat de dedicar també la forest La Hunde y La Palomera a una zona per a espècies de fauna protegida.

Per a més informació dels projectes descarregue el document:

Nota de la visita (arxiu PDF 147KB)