Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

Subscripció - Novetats Caça i Pesca Continental

NOVETATS

Ves enrere PUBLICAT PRIMER ARTICLE DE LA XARXA D'ALERTA TEMPRANA

PUBLICAT PRIMER ARTICLE DE LA XARXA D'ALERTA TEMPRANA

L'article ha sigut elaborat en el marc d'un projecte Horitzó 2020: el projecte HOMED.

La Xarxa Alerta Temprana de la Comunitat Valenciana es va instal·lar en el 2017 amb l'objectiu de dur a terme mostrejos basats en el risc d'entrada d'espècies exòtiques dins del territori valencià. Es mostreja l'entrada d'organismes originaris d'un altre país i el seu establiment. Es prenen com a referència els Punts d'Inspecció Fronterers (PIF), llocs amb major probabilitat d'entrada d'organismes a través del comerç global. S'estudien parcel·les localitzades tant dins dels PIF com en el seu entorn.

El Servei d'Ordenació i Gestió Forestal va començar a col·laborar fa 3 anys en el projecte HOMED. Es van dur a terme rèpliques del mostreig que estava realitzant-se en més de 20 països de tot el planeta, amb l'objectiu d'avaluar l'efectivitat de nous atraients per a la captura de cerambícids (plaga forestal) en els ports d'entrada del comerç internacional. 
En l'article s'han utilitzat alguns de les dades de la Xarxa d'Alerta Temprana, concretament l'estudi amb els paranys facilitats per l'Institut Nacional d'Investigació Agronòmica (INRA) francés. Que s'han col·locat en els punts de la Xarxa d'Alerta instal·lada en els ports de la Comunitat Valenciana.

En unes setmanes, es publicarà un segon article que recopilarà totes les dades de la Xarxa d'Alerta Temprana des del 2017 fins al 2022.