Organismes

Portals

#STOPALFOC

#STOPALFOC

Consulta si la teua parcel·la es troba en la Zona d'Influència Forestal

En el següent enllaç pot consultar si la seua parcel·la està dins de la Zona d'Influència Forestal de 500 (ZIF):

https://prevencionincendiosgva.es/ConsultaZIF500

Només cal introduir les dades de la parcel·la (municipi, número de polígon i número de parcel·la) o la referència cadastral.

També es pot accedir a través de la pàgina principal del SIGIF (no és necessari contrasenya) i punxar en el botó "Consulta ZIF".


 

 

Actualització 15 d'abril de 2024 

SUSPESES LES CREMES DE RESIDUS AGRÍCOLES I MARGES DE CULTIU

En terrenys forestals i en la zona d'influència forestal (ZIF: 500 m de distància al terreny forestal).

Des del 15 d'abril de 2024  i fins al 15 d'octubre de 2024, tots dos inclusivament, o fins a nova resolució.

Més informació:

Regulació de l'ús del foc.

Novetats

Ves enrere ARRANCA EL "PROJECTE GUARDABOSC" PER AL CURS 2023-2024

ARRANCA EL "PROJECTE GUARDABOSC" PER AL CURS 2023-2024

Comença la segona convocatòria del “Projecte Guardabosc”, projecte interdisciplinari impulsat per la Direcció General d'Innovació Educativa i Inclusió Educativa de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació en col·laboració amb la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals de la Conselleria de Justícia i Interior, la Xarxa Jove i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

En este curs 2023-2024 participen un total de 50 centres de la Comunitat Valenciana, 16 centres de la província d'Alacant, 11 de Castelló i 23 de València, 10 centres més que en la convocatòria anterior. Este projecte està dirigit a Educació Primària, Educació Secundària i, com a novetat en este curs, per a Formació Professional Bàsica. Es formarà a l'alumnat durant tot un trimestre amb els continguts de la unitat didàctica elaborada per la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals.

El projecte consta de diverses fases, sent la primera una jornada de formació teoricopràctica del professorat, a càrrec de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals que ha tingut lloc els dies 16, 17 i 18 de gener de 2024, concretament en l'IES l'Allusers de Mutxamel a Alacant, en el CEIP Isidoro Andrés Villaroya de Castelló de la Plana i en la Sala d'actes de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació a València. A més, s'ha comptat amb la presència de representants de 3 centres que van participar en l'anterior convocatòria, que van comptar les seues experiències en el desenvolupament del projecte, aportant idees i solucionant dubtes als docents presents.

Les següents fases consistixen en l'aplicació teòrica a l'aula dels continguts treballats en la formació, una eixida de camp per a consolidar els conceptes treballats a l'aula, per a finalitzar amb una sessió en la qual els centres participants faran una posada en comú de la seua experiència i dels resultats obtinguts.

El projecte també involucra als Agents mediambientals que podran recolzar a l'aula i en les eixides de camp, ajudant als centres educatius que ho sol·liciten. La seua experiència i saber fer resulten fonamentals per a aconseguir que docents i alumnat es comprometen amb la millora mediambiental del seu entorn.

Amb esta iniciativa, des de la Conselleria de Justícia i Interior i la resta d'organismes col·laboradors, es pretén conscienciar sobre la importància de la prevenció d'incendis forestals i també dotar a l'alumnat de coneixements i capacitats per a comprendre el mitjà que li envolta, promovent actituds que milloren el medi ambient.