-

Enllaços destacats

NOVETATS

Ves enrere EL DIRECTOR GENERAL D'URBANISME DIRIGEIX UNA JORNADA TÈCNICA INFORMATIVA A L'AJUNTAMENT DE LA VILA JOIOSA

EL DIRECTOR GENERAL D'URBANISME DIRIGEIX UNA JORNADA TÈCNICA INFORMATIVA A L'AJUNTAMENT DE LA VILA JOIOSA

El saló Sr. Pedro de la Barbera dels Aragonés ha sigut escenari d'una jornada tècnica informativa d'urbanisme de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat promoguda per la Generalitat Valenciana per a abordar assumptes d'interés per al futur urbanístic de la Vila Joiosa com a capital de la Marina Baixa.
El Director General d'Urbanisme, Vicente Joaquín García Nebot, acompanyat de l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, i el regidor d'Urbanisme, Pedro Alemany, ha sigut l'encarregat de dirigir la jornada tècnica informativa dirigida a un gran nombre d'assistents del sector urbanístic de la comarca, autoritats i personal municipal d'altres ajuntaments de la Marina Baixa, que s'han donat cita aquest matí en la Barbera de la Vila Joiosa.

La jornada informativa ha donat a conéixer qüestions d'interés urbanístic per a la Vila Joiosa i altres municipis de la comarca, com ara la tramitació d'expedients de minimització d'impacte en sòl no urbanitzable, les instal·lacions de generació d'energia fotovoltaica i la presentació de noves eines, com la GUIA-T, d'informació urbanística.

El director general d'Urbanisme ha dit sentir-se molt content d'estar en la capital de la Marina Baixa, dins de les jornades que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està desenvolupant al llarg de tota la Comunitat Valenciana per a establir contacte des de la DG d'Urbanisme amb el personal tècnic dels municipis, polítics i empresaris del sector, amb la finalitat de facilitar-los una sèrie de claus que els ajuden a treballar millor a través dels instruments que la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat Valenciana posa a la seua disposició.
Per a Vicente Joaquín García, “És fonamental agilitzar els procediments urbanístics, per la qual cosa dins del pla Agilitza de la Generalitat Valenciana s'ha habilitat la Guia-T, una eina informàtica de suport al sector i ajuntaments que ajuda a elaborar i tramitar els informes sectorials, i que permet simplificar i resoldre problemes urbanístics que a vegades es plantegen de manera molt més àgil”.

La Guia-T es planteja com una plataforma informàtica dirigida als redactors de documents urbanístics per a l'anàlisi de les afeccions sectorials, amb caràcter previ a la redacció d'un instrument o document urbanístic, amb l'única definició de la pròpia figura urbanística i el seu àmbit territorial.

Des de la Conselleria, la utilització de la plataforma Guia es proposa per a permetre l'estalvi de temps en diferents moments del procediment urbanístic i per a diferents actors com el promotor i l'administració.