NOVETATS

Ves enrere Apertura de termini per a declarar les MTD aplicades en les granges durant 2023

Apertura de termini per a declarar les MTD aplicades en les granges durant 2023

ECOGAN CV.

Ja està disponible en producció el mòdul d'ECOGAN perquè les granges d'aus de posta i de pollastres de carn puguen realitzar la declaració de MTDs aplicades en la seua granja durant 2023.

Tant els ramaders d'aqueste sector, com els de porcí han d'iniciar la declaració a partir del dia 1 de gener i realitzar-la abans de l'1 de març.

Les millors tècniques disponibles, MTD s'entenen com la fase més eficaç i avançada de desenvolupament de les activitats i les seues modalitats d'explotació, que demostren la capacitat pràctica de determinades tècniques per a constituir, en principi, la base dels valors límit d'emissió, destinats a evitar, o quan això no siga possible a reduir en general les emissions i l'impacte en el seu conjunt del medi ambient i de la salut de les persones.

El document que exposa les MTD per a este sector és la Decisió d'execució (UE) 2017/302 de la Comissió, de 15 de febrer de 2017, per la qual s'establixen les conclusions sobre les millors tècniques disponibles (MTD) en el marc de la Directiva 2010/75/UE del Parlament Europeu i del Consell respecte a la cria intensiva d'aus de corral o de porcs.

ECOGAN és un sistema informatitzat desenvolupat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació en  coordinació amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que permet registrar les MTD aplicades en la granja, així com estimar les emissions contaminants i de gasos d'efecte hivernacle i el consum de recursos d'una granja concreta al llarg del procés productiu.