notícies

Medi Natural

Ves enrere Gestió forestal i d'espais protegits davant el canvi climàtic

Gestió forestal i d'espais protegits davant el canvi climàtic

La Revista Montes publica en la seua edició número 136 de juny de 2019, un article sobre la jornada "Gestión forestal i d'espais protegits davant el canvi climàtic" que va tenir lloc el passat 29 de novembre i organitzada pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La jornada, de caràcter tècnic-divulgativa, va abordar aspectes nous relacionats amb la gestió forestal orientada al canvi climàtic i va tractar nous conceptes com el de selvicultura hídrica o la gestió forestal adaptativa.

Així mateix, aquesta edició inclou també l'article "Nuevas soluciones para la integración ecológica y paisajística de distintos tipos de vertederos de estériles" de José Fco. Martín Duque et al, Doctor en Geologia de la Universitat Complutense de Madrid i que participa en el projecte LIFE TECMINE, liderat i coordinat pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal. L'article explica el concepte de restauració geomorfològica i la metodologia per a dur a terme el disseny d'aquest tipus de restauracions, que ha sigut l'aplicat per a restaurar la mina Fortuna situada en el municipi d'Ademús, en el marc del projecte LIFE abans esmentat.

Aquesta revista tècnic-científica dedicada a temes forestals és una de les més antigues del món i de reconegut prestigi en el nostre país.

Pots llegir els articles complets en l'enllaç de més a baix.