Listado de Vías ciclopeatonales

Ves enrere Anell Verd Metropolità de València. Tram nord (subtrams 6 i 7)

Anell Verd Metropolità de València. Tram nord (subtrams 6 i 7)

L'actuació té per objectiu la construcció del tram nord del gran cinturó metropolità per a modes sostenibles denominat Anell ciclopeatonal Verd Metropolità de València, que comunicarà l'horta de València amb el mar connectant tota l'àrea metropolitana per mitjà de camins històrics i naturals, a més de recórrer els parcs naturals del Túria i de l'Albufera i altres  infraestructures verdes i béns culturals.
 
El tram nord de l'Anell Metropolità permet la materialització d'un itinerari ciclopeatonal que recórrega l'horta Nord de València i els seus espais naturals des de Moncada fins al front litoral, al llarg de 12,3 km.
L'itinerari s'implantarà en els camins de servici del Barranc del Palmaret i del Carraixet, des dels que es disfruta d'una àmplia panoràmica de l'Horta, i vorejant el nucli urbà de Vinalesa es dirigirà cap a Meliana, travessant l'Horta de Bonrepòs i Mirambell i de Cases de Bárcena. A Meliana la intervenció es dirigeix fins a connectar amb la Via Xurra, amb la plataforma de la qual solapa durant 400 m, la qual cosa permet completar i millorar aquest tram de Via Xurra interior a Meliana. A continuació l'Anell es dirigeix cap a la costa aprofitant la via ciclopeatonal existent, que s'amplia en el seu tram final. Després de travessar l'autovia V-21 per la passarel·la existent, l'Anell discorrerà pel bord litoral fins a connectar amb Port Saplaya, ja en el terme municipal d'Alboraia.
 
La inversió prevista per als dos subtrams en què es divideix l'actuació, és de 2.650.294,16 €, que està previst executar en 2018-2019.